søndag den 4. december 2016

Glædelig 2. søndag i advent.

Nu er jeg ved at løbe julen i gang. Løbe er måske så meget sagt, men lige nu er jeg vendt tilbage fra en spadseretur i Palsgårdparken. Et sted jeg ofte går tur.

Men jeg er stille og roligt  ved at komme i gang med juleforberedelser. I den forgangne uge har jeg fået bagt småkager. Vanillekranse, svenske chokoladebrød, fedtebrød og brune kager. Så får den opgave et flueben. Jeg nød at bage, selv om jeg ikke er lige så glad for den ovn, jeg har nu, som den tidligere. Men den havde jo også tjent mig i mange år, så vi kendte hinanden rigtig godt, men det kommer jeg vel også til med den, jeg har nu!
I går startede vi tidlige hjemmefra med kurs mod Århus, i håb om at få købt nogle julegaver. På vej ned mod butikkerne kom manden min i tanker om, at han havde glemt sin telefon i bilen, og den kan han da slet ikke undvære. Så han måtte gå tilbage. Vi aftalte, at jeg fortsatte mod Bruhns, og vi kunne så ringe sammen, når han nåede derned. Jeg syntes han var længe om det, men jeg fik da købt lidt og vi fandt hinanden. Jeg er vant til at bevæge mig ret hurtigt, men det slog mig, at manden havde lidt svært ved at følge med. Da jeg på et tidspunkt spurgte, om der var noget galt, måtte han erkende, at da han gik tilbage efter telefonen, havde mærket ' et smæk' i det ene lår. Og det gjorde nu særdeles ondt. Det viser sig, at han nok har fået en fibersprængning - det siger han i hvert fald - og fra hans tid som fodboldspiller, mener han bestemt at vide, hvad han taler om. Så han skulle da ikke 'trækkes' mere rundt. Han blev placeret i Musikhuset, medens jeg fortsatte lidt endnu. Vi fik købt en del gaver, så nu er vi i gang. At købe gaver, er en af de ting ved julen, jeg holder rigtig meget af.
Men jeg har virkelig ondt af manden min. Jeg kørte hjem i HANS bil, og alene det gør, at jeg ved, at han må have meget ondt. Så hjemme blev han placeret liggende, og jeg servicerer ham gerne i håb om, at smerterne vil fortage sig  Måske skal vi i gang med at lægge is på. Men det læste jeg, at man ikke skulle gøre lige i starten. Nu ser vi lige tiden an, og han siger da, at føles lidt bedre. Der kan sørme hurtigt ske noget, så planer må ændres. Men alle gaver skal nok blive indkøbt i god tid inden jul.
I dag skal vi allerede tænde det andet lys. Her på Skrænten vil sætte os og nyde lyset og stilheden, og jeg ønsker jer alle en glædelig adventsdag.