tirsdag den 28. november 2017

Svenske chokoladebrød

Her i huset bager vi altid svenske chokoladebrød til jul. Opskriften er i det første hæfte - Karolines Køkken, som vi fik tilsendt med posten for rigtig mange år siden. Bogen er slidt i laser, fordi den er brugt meget. Indeholder rigtig mange gode opskrifter.
1
Kagerne opbevares i en kagedåse, som jeg holder af. Det er nemlig 'Stinnes hus' der er afbildet på låget. Vi har engang fået is i denne dåse, som nu altså bruges som kagedåse.  På min morgentur ser jeg hver dag dette hus, som ejes og bruges af Palsgaard som gæstehus.


søndag den 26. november 2017

Færdig!

Jeg har en dejlig følelse, når jeg får ting gjort færdige. Jeg vil nemlig gerne have flere (mange) ting i gang på samme tid, og så kæmper de om i hvilken rækkefølge, de skal være færdige, for der er altid noget, som ikke er så spændende til sidst. Mine broderier er jo ikke noget, der skal bruges til noget særligt, så hvor lang tid, de er undervejs, betyder ikke noget.

 

Det tog eksempelvis længere tid, at sy hjertet med knaphulssting, end jeg først antog.
Disse 2 servietter er nu lagt på lager.

lørdag den 25. november 2017

Småkager og strik

Småkager og strik er da ikke den værste sammenblanding. Den anden dag fik jeg bagt det første hold af julens småkager - vaniljekranse.

Og et par 'halsrør', strikket efter Hanne Pjedsteds opskrift, er også blevet færdige.
Om de bliver lagt i gavekassen, eller jeg selv bruger et af dem, har jeg ikke besluttet endnu.

torsdag den 16. november 2017

Jeg elsker at lege

Jeg elsker simpelthen at lege, og heldigvis er der nogen, der godt gider lege med mig.
Først var mit barnebarn på besøg. Vi skulle se, hvad vi kunne få ud af de kastanjer, der var indsamlet.
1
Noah var dygtig med sylen og til at sætte tandstikkere i, og så måtte jeg gerne gøre resten. Men han ville nu gerne være den, der bestemte hvilke farver og perler, der skulle bruges. Det var en fin arbejdsfordeling, som vi rigtig hyggede os med.
Et par dage senere var der gang i perlerne igen. Men nu var det voksne, der var på besøg, hvor vi igen legede med perler. I begyndelsen gik det ikke godt med at stryge perlerne, men det kom vi nu efterhånden godt efter. Her er hvad jeg lavede. Jeg kasserede ikke de mislykkede, da de kan bruges udendørs. Jeg skal nok få dem placeret.
Jeg er absolut ikke færdig med at lege med perler. Det er rigtig hyggeligt, især når nogen gider lege med mig.
Manden min spurgte på et tidspunkt grinende, om han nu skulle til at kalde mig perlemor. Måske husker i sagen om politibetjentene, som havde brugt et ikke særlig flatterende ord (perker) om nogen, men hvor deres chef sagde, at man måtte have hørt forkert.  De havde sagt perler - et ord, som man brugte inden for politiet!!!!Herefter fik chefen tilnavnet perlemor.