mandag den 11. december 2017

Vinteren er kommet

Ikke alle forstår, at vinteren nu er nået til Danmark - og her til Skrænten. 
Denne sommerplante har fine lyserøde blomster, og det skulle den jo slet ikke have på denne årstid.
Fint er det derimod at juleroserne blomstrer
Desværre er nogle af dem ramt af en svampesygdom. Jeg prøver ellers at fjerne de blade, jeg kan se er ramt, men det er et arbejde, der tager tid, og nu hvor det er koldt, så.......
 

søndag den 10. december 2017

Adventskransen

Så blev andet lys i adventskransen også tændt. I den forbindelse tænkte jeg på 'adventskrans- sangen'  Andet vers lyder:
På denne årets mørke tid
et bud du til os bringer,
at vi må bruge al vor flid,
før juleklokken ringer.
Det andet lys vi tænder,
se blot hvor klart det brænder,
fortæller os, at tiden går,
og julen snart vi når.
Ja tiden går, eller retter den løber afsted, men selvfølgelig når vi det, vi skal. Vi har i hvert fald siddet stille her i aften og nydt lysene i adventskransen.

lørdag den 9. december 2017

Sne

Så er det hvidt derude.

Allerede i går aftes kom den første sne her. 
I går var vi til fødselsdag i Beder og på vejen op kørte vi i solskin, regn, slud og sne. Det var en særlig oplevelse, at køre gennem alle disse forskellige vejrtyper på en så forholdsvis kort strækning.

torsdag den 7. december 2017

Julegaver

Jeg er startet på indkøb af julegaver. Der er ikke mange, og de, der er, afleveres nu. Det er der selvfølgelig en grund til
Der plejer at være fyldt godt op i denne sofa omkring juletid, men i år bliver det anderledes. Så forventningens glæde er stor her på Skrænten.

mandag den 4. december 2017

Advent

I år har jeg ikke bundet en grankrans til adventskrans. I år ses det sådan ud.
Kuglen, der hænger i midten har en særlig betydning. Den havde min mand og datter med hjem til mig fra De vestindiske Øer, da de var der tidligere i år. 
Jeg har såmænd i et pænt stykke tid glædet mig til jul.Det er der en ganske særlig grund til.
I går var manden min og jeg på julegave-indkøb i Aarhus. Det var en rigtig hyggelig dag, hvor der var god plads i butikkerne, og personalet var jo ikke nået at blive julestresset. Alle var i godt humør, så der var en dejlig oplevelse at handle gaver.
I dag har jeg været til sang på Hellebjerg. Her sang vi mange af de dejlige årstidssange, som ikke synges så ofte. 
Solen skinner, så jeg har lige været ude at spadsere en tur, da jeg ikke nåede min sædvanlige morgenvandring inden sangen på Hellebjerg.
Tænk hvad sang og sol kan gøre for ens humør.

fredag den 1. december 2017

1. december

Til morgen blev kalenderlyset hurtigt fundet frem. Der skal vist gøres lidt mere ud af det, men tændt den 1. december blev det. En hyggelig morgen, hvor jeg også skrabede den første luge i den kalender, jeg har fået foræret af manden min. En stjerne - hvad kan det ikke blive til?
I haven står juleroserne i blomst.
Ellers går jeg og glæder mig/ hygger mig med med at finde de ting frem, vi skal bruge i morgen, når der skal være adventshygge her på Skrænten.


tirsdag den 28. november 2017

Svenske chokoladebrød

Her i huset bager vi altid svenske chokoladebrød til jul. Opskriften er i det første hæfte - Karolines Køkken, som vi fik tilsendt med posten for rigtig mange år siden. Bogen er slidt i laser, fordi den er brugt meget. Indeholder rigtig mange gode opskrifter.
1
Kagerne opbevares i en kagedåse, som jeg holder af. Det er nemlig 'Stinnes hus' der er afbildet på låget. Vi har engang fået is i denne dåse, som nu altså bruges som kagedåse.  På min morgentur ser jeg hver dag dette hus, som ejes og bruges af Palsgaard som gæstehus.


søndag den 26. november 2017

Færdig!

Jeg har en dejlig følelse, når jeg får ting gjort færdige. Jeg vil nemlig gerne have flere (mange) ting i gang på samme tid, og så kæmper de om i hvilken rækkefølge, de skal være færdige, for der er altid noget, som ikke er så spændende til sidst. Mine broderier er jo ikke noget, der skal bruges til noget særligt, så hvor lang tid, de er undervejs, betyder ikke noget.

 

Det tog eksempelvis længere tid, at sy hjertet med knaphulssting, end jeg først antog.
Disse 2 servietter er nu lagt på lager.

lørdag den 25. november 2017

Småkager og strik

Småkager og strik er da ikke den værste sammenblanding. Den anden dag fik jeg bagt det første hold af julens småkager - vaniljekranse.

Og et par 'halsrør', strikket efter Hanne Pjedsteds opskrift, er også blevet færdige.
Om de bliver lagt i gavekassen, eller jeg selv bruger et af dem, har jeg ikke besluttet endnu.

torsdag den 16. november 2017

Jeg elsker at lege

Jeg elsker simpelthen at lege, og heldigvis er der nogen, der godt gider lege med mig.
Først var mit barnebarn på besøg. Vi skulle se, hvad vi kunne få ud af de kastanjer, der var indsamlet.
1
Noah var dygtig med sylen og til at sætte tandstikkere i, og så måtte jeg gerne gøre resten. Men han ville nu gerne være den, der bestemte hvilke farver og perler, der skulle bruges. Det var en fin arbejdsfordeling, som vi rigtig hyggede os med.
Et par dage senere var der gang i perlerne igen. Men nu var det voksne, der var på besøg, hvor vi igen legede med perler. I begyndelsen gik det ikke godt med at stryge perlerne, men det kom vi nu efterhånden godt efter. Her er hvad jeg lavede. Jeg kasserede ikke de mislykkede, da de kan bruges udendørs. Jeg skal nok få dem placeret.
Jeg er absolut ikke færdig med at lege med perler. Det er rigtig hyggeligt, især når nogen gider lege med mig.
Manden min spurgte på et tidspunkt grinende, om han nu skulle til at kalde mig perlemor. Måske husker i sagen om politibetjentene, som havde brugt et ikke særlig flatterende ord (perker) om nogen, men hvor deres chef sagde, at man måtte have hørt forkert.  De havde sagt perler - et ord, som man brugte inden for politiet!!!!Herefter fik chefen tilnavnet perlemor.


torsdag den 26. oktober 2017

Bogmærker

Der har været gang i hæklenålen. Der er hæklet blyanter, som kan bruges til bogmærker.

Selvfølgelig er der mange, der læser bøger på Ipad, og derfor ikke bruger bogmærker, men jeg kender heldigvis stadig en del, som holder af at have en bog i hånden, og som sikkert vil blive glad for et hæklet bogmærke.

"Strømpefabrikken"

I sommer lovede jeg, at strikke sokker til en familie. Det er jeg nu færdig med. Jeg synes, det er et dejligt let strikketøj, så jeg holder af at sidde og strikke sokker. Nu er det bare at håbe på, at de passer.

Jeg fik også brugt den strikkebog, jeg fik i fødselsdagsgave.  Derfra er hentet den lille kat og rævehovedet. Den bog, skal jeg nok få meget glæde af.


søndag den 22. oktober 2017

Motion i der fri

Lørdag sov jeg lidt længere end normalt, hvilket skyldes, jeg er igang med at læse bogen Løgneren af Martin A. Hansen. Jeg skal have den læst inden på tirsdag, da den er emnet i litteraturklubben på biblioteket. Derfor kom jeg sent i seng. Hvad jeg synes om bogen, vil jeg fortælle senere.
Men efter morgenkaffe og avislæsning cyklede jeg til Juelsminde, hvor jeg havde nogle ærinder. Tilbage på Skrænten var det efterhånden blevet tid til frokost. Lørdagsfrokosten gør vi lidt mere ud af. Til daglig portionsanretter vi en tallerken, med hvad vi må  spise, men i weekenden bliver der disket op til frokostbord.
Efter frokost kunne jeg ikke rigtig finde ro, så jeg ville gå en tur. Den tur blev lidt længere end jeg egentlig havde tænkt. Den gik ad Palsgaardvej ned til stranden bag As Kirke og ad stranden.
På palsgaardvej ligger den en stor sten
På billedet ser den ikke særlig stor ud. Jeg er 1,65 høj og stenen er større end mig. Jeg er kommet forbi den nu efterhånden mange gange, og hver gang undrer jeg mig over, hvad den måske skal bruges til. 
Iøvrigt nød jeg, hvad grøftekanten stadig kan byde på

På turen langs havet så jeg en masse fugle, bl.a.skarven. Det er efterhånden længe siden, jeg sidst har set den. Jeg synes, det er en så elegant fugl, når den sidder og kigger. Jeg ved godt, det bestemt ikke er en elsket fugl.
Desværre kunne jeg ikke komme særlig tæt på fuglene, men jeg nød synet.
Jeg gik og tænkte tanker, og var efterhånden kommet ret langt hen ad stranden, fordi det var så dejligt at gå der. Vandet 'klukkede' roligt, og så kommer vejrtrækningen også ned i samme rolige takt. Jeg nød virkelig, at gå langs vandet, men jeg måtte vende om og se at komme tilbage til Skrænten. Ofte synes jeg, at jeg bare kan gå og gå og tænker ikke særligt på, at jeg skal tilbage igen.
Så motion i det fri blev lørdag til en cykeltur på ca. 6 km, og en vandretur på godt 5 km.


torsdag den 19. oktober 2017

Tidernes skiften

På mine morgenvandringer følger jeg dag for dag, hvordan bladene på træerne ændrer sig. Jeg kommer forbi et hegn, hvor der er pragtfulde farver, ligegyldigt om solen skinner, eller det er gråvejr.
I dag så det sådan ud
Tilbage på Skrænten kan jeg stadig glæde mig over blomsterne


Selvfølgelig er det tydeligt, at de 'synger på sidste vers', men jeg glæder mig stadig over dem.
 

onsdag den 18. oktober 2017

Hurra, så fungerer det igen

Jeg må næsten råbe hurra. Min blog har ikke fungeret i ret lang tid, men nu ser det endelig ud til, at jeg igen kan blogge. Det vil jeg glæde mig til. For ikke længe siden havde jeg fødselsdag, og jeg kan da lige vise, hvad jeg stod op til den morgen.

1
Det var en pragtfuld solskinsfyldt dag.


torsdag den 27. juli 2017

Annie i Palsgaardparken

I aften er der præmiere på sommerspil i Palsgaardparken. I år spiller de Annie. Jeg var lige en tur forbi i eftermiddag. Det er nogle helt unikke omgivelser at spille i. Så er du i nærheden, og har lyst til en dejlig oplevelse, så kan du besøge sommerspillet.
Jeg skulle også lige forbi et træ, som jeg synes er så smuk, nemlig Vingevalnød 
Og så mødte jeg en svane, som hvæsede af mig, for den skulle beskytte sin familie, så jeg gik i en behørig bue udenom den






onsdag den 26. juli 2017

Solnedgang i aftes og sol i dag

I aftes var der en flot solnedgang

Jeg måtte bare ud og nyde det. Jeg ved godt, at man siger, at solen skinner på alt det snavs,der er i luften, og det er det, der giver de fine farver, men jeg nød det nu alligevel.
Her til morgen gik jeg en runde i haven, da solen endelig havde besluttet sig for at skinne lidt, så er det bare med at være på pletten.
1
Hortensiaen står fint lige nu.
Sommerfuglebusken bærer sit navn med rette. Den var virkelig omsværmet. 
Urterne står også fint. Jeg glæder mig til, at jeg snart kan gå ud og plukke ærter. 
Den anden dag blev jeg såmænd helt deprimeret, fordi der var tegn på, at sommeren går på hæld. Marken overfor var høstet, og der var allerede sort jord.
Men i dag skinner solen, så det vil jeg nyde.


 


søndag den 16. juli 2017

En regnfuld søndag

At vågne op til en regnfuld morgen, er ikke lige det jeg synes, jeg har behov for. I går kom der da lidt sommer forbi. Solen skinnede, og cyklen blev trukket frem. Det var den, jeg brugte, da jeg skulle ned og handle ind. Men man skal da ikke bare tro, at sommervejret kan vare i hele 2 dage. Nej, nej allerede i aftes, var det slut. Det eneste gode er måske, at jeg så slap for at skulle ud og vande i haven.
Her til formiddag, faldt jeg så i gryden og kiggede facebook. Der faldt jeg over nogle hæklede bogmærker. Det skulle lige prøves, og det kom der disse 2 ud af. Enkelt og hurtigt lavet.
1

Se også lige, hvad min datter havde med til mig, da hun kom hjem fra sommerhuset.
1
En hjertesten.

Nu ligger den et sted, hvor jeg kommer forbi flere gange om dagen, og jeg glædes hver gang, jeg går forbi den. 
Nu tror jeg, der er lidt ophold i regnen, så måske skulle jeg komme ud og få lidt frisk luft, selv om de sorte skyer ser  ud, som om de kan lukke op for sluserne lige om lidt. Men jeg tror, jeg tager chancen og 'løber' en lille tur.