mandag den 11. december 2017

Vinteren er kommet

Ikke alle forstår, at vinteren nu er nået til Danmark - og her til Skrænten. 
Denne sommerplante har fine lyserøde blomster, og det skulle den jo slet ikke have på denne årstid.
Fint er det derimod at juleroserne blomstrer
Desværre er nogle af dem ramt af en svampesygdom. Jeg prøver ellers at fjerne de blade, jeg kan se er ramt, men det er et arbejde, der tager tid, og nu hvor det er koldt, så.......
 

søndag den 10. december 2017

Adventskransen

Så blev andet lys i adventskransen også tændt. I den forbindelse tænkte jeg på 'adventskrans- sangen'  Andet vers lyder:
På denne årets mørke tid
et bud du til os bringer,
at vi må bruge al vor flid,
før juleklokken ringer.
Det andet lys vi tænder,
se blot hvor klart det brænder,
fortæller os, at tiden går,
og julen snart vi når.
Ja tiden går, eller retter den løber afsted, men selvfølgelig når vi det, vi skal. Vi har i hvert fald siddet stille her i aften og nydt lysene i adventskransen.

lørdag den 9. december 2017

Sne

Så er det hvidt derude.

Allerede i går aftes kom den første sne her. 
I går var vi til fødselsdag i Beder og på vejen op kørte vi i solskin, regn, slud og sne. Det var en særlig oplevelse, at køre gennem alle disse forskellige vejrtyper på en så forholdsvis kort strækning.

torsdag den 7. december 2017

Julegaver

Jeg er startet på indkøb af julegaver. Der er ikke mange, og de, der er, afleveres nu. Det er der selvfølgelig en grund til
Der plejer at være fyldt godt op i denne sofa omkring juletid, men i år bliver det anderledes. Så forventningens glæde er stor her på Skrænten.

mandag den 4. december 2017

Advent

I år har jeg ikke bundet en grankrans til adventskrans. I år ses det sådan ud.
Kuglen, der hænger i midten har en særlig betydning. Den havde min mand og datter med hjem til mig fra De vestindiske Øer, da de var der tidligere i år. 
Jeg har såmænd i et pænt stykke tid glædet mig til jul.Det er der en ganske særlig grund til.
I går var manden min og jeg på julegave-indkøb i Aarhus. Det var en rigtig hyggelig dag, hvor der var god plads i butikkerne, og personalet var jo ikke nået at blive julestresset. Alle var i godt humør, så der var en dejlig oplevelse at handle gaver.
I dag har jeg været til sang på Hellebjerg. Her sang vi mange af de dejlige årstidssange, som ikke synges så ofte. 
Solen skinner, så jeg har lige været ude at spadsere en tur, da jeg ikke nåede min sædvanlige morgenvandring inden sangen på Hellebjerg.
Tænk hvad sang og sol kan gøre for ens humør.

fredag den 1. december 2017

1. december

Til morgen blev kalenderlyset hurtigt fundet frem. Der skal vist gøres lidt mere ud af det, men tændt den 1. december blev det. En hyggelig morgen, hvor jeg også skrabede den første luge i den kalender, jeg har fået foræret af manden min. En stjerne - hvad kan det ikke blive til?
I haven står juleroserne i blomst.
Ellers går jeg og glæder mig/ hygger mig med med at finde de ting frem, vi skal bruge i morgen, når der skal være adventshygge her på Skrænten.