onsdag den 29. maj 2013

Broderet ged - eller hvad?

På nettet stødte jeg på dette "væsen". Jeg måtte straks prøve, om jeg kunne tegne det. Det foregik på en lille hagesmæk med en trickmarker - og slet ikke på den måde, jeg plejer at overføre ting til broderi, men der var ikke tid til at lave en priktegning m.m. Her er resultatet

tirsdag den 28. maj 2013

Syrenerne blomstrer.

På min morgenvandring kom jeg forbi et syrenhegn. Så tilbage på Skrænten var det op på cyklen og retur til hegnet, for jeg måtte bare have nogle syrener ind i min stue.
Cykelkurven  fyldt. Men nu er de indenfor i min stue, hvor de dufter og lyser op.
Og jeg går rundt og synger: Sol, sol kom nu frem. For den må gerne komme og skinne lidt på mig. Det har jeg virkelig brug for i dag, men det er lidt, som om den er ligeglad med, at min ryg mangler varme.  Men regnen, som ser ud til at få overtaget, er nu også velkommen, da vores nysåede/-satte planter vist gerne vil have noget at drikke.

En dejlig mandag med ikonveninderne.

Vores formål er at male ikoner. Jeg glæder mig altid, til vi skal mødes. Her er det nemlig  garanti for at få lattermusklerne rørt. Jeg føler mig virkelig heldig, at have mødt disse dejlige kvinder. I de indlagte kaffe-, te- og spisepauser bliver såvel store som små problemer diskuteret. Mit ikonmaleri ville slet ikke være det samme - ja sikkert ikkeeksisterende, hvis jeg ikke havde disse månedlige møder, hvor jeg virkelig henter råd og vejledning - og så meget andet!
Lise er en dygtig og flittig maler.

Inger er nu helt klar til at få igang.

Inger har malet denne fine ikon. Hun lærer gerne fra sig, så måske skal jeg igang med en sådan!

søndag den 26. maj 2013

TAK - lidt forsinket - men det kommer lige fra hjertet.

På mors dag blev jeg betænkt med dejlige gaver. Af manden fik jeg et ophold på Tyrstrup Kro. Det er længe - meget længe - siden, vi har besøgt Christiansfeld, som er en spændende historisk by. Så nu er planen, at cyklerne spændes på bilen derned, og så står den ellers på cykeltur i området.
MEN se bare, hvad jeg fik af min søde datter.
Stikkepinde og hæklenåle i mange størrelser i træ, samt etui til opbevaring af begge dele.  Hun kender mig jo og ved, at jeg kan være et værre rodehoved. OG et par øreringe med clips - også i træ. Jeg er nemlig ikke til hul i ørerne, men vil gerne gå med øreringe, og det er virkelig svært at finde nogen, der ikke er til huller.  Strikkepinde og øreringe har allerede været i brug.

torsdag den 23. maj 2013

Mælkebøtter - bare ikke i min have


En mælkebøtte I ej kan flytte,
min rod er lang, ja prøv engang
at få mig væk, o ve og skræk,
der hvor jeg stod, ja der jeg står
og kommer atter år for år.
Ovenstående er et gammelt poesivers.
Jeg synes mølkebøtten med sin klare gule farve er rigtig fin, blot den ikke står i min græsplæne.

Ta' dig nu sammen

Nogen gange må man bare lige tage sig sammen. Denne morgen var et af de tidspunkter.
Da jeg lige for tiden bare er så træt,træt, træt...... har jeg det sidste stykke tid ikke været ude på min sædvanlige morgengåtur. Men det går jo ikke, så i morges tog jeg mig sammen. Ud af sengen klokken 7, ikke tænke på, om energien er tilstede, bare på med træningsdragten, kameraet i lommen og ud af døren.
Her er lidt af de ting, der fangede min opmærksomhed.
Så fin, ren og spinkel står denne i vejgrøften


Svampe har invaderet et gammelt træ



Tilbage på Skrænten ventede en dejlig morgenmad - og godt jeg fik mig taget sammen.
.

onsdag den 15. maj 2013

Fortællingen om Juelsmindebanen - NU er vi igang!

Så gik startskuddet endelig for broderiprojektet: Fortællingen om Juelsmindebanen. 10 forventningsfulde brodøser mødtes på Birkemosevej. Nu er vi klar til at igangsætte den spændende del af broderiprojektet.
Det er også på tide at komme igang. Forberedelserne har været lange.Det har været problematisk, at få akvareller overført til stof. Første firma gik konkurs, inden de egentlig kom igang med vores projekt. Heldigvis havde vi ikke betalt noget. Et lokalt firma opgav, efter vi var holdt hen med snak i et par måneder. Men endelig lykkedes det at finde et firma i Brønderslev: Storm Textil, der kunne klare opgaven. Så glade var vi, da pakken med de første stykker stof kom.
Der vil blive oprettet en blog specielt omkring projektet, men den er ikke klar endnu, så derfor kommer der lidt her på min blog.

Hvert billede består af 4 dele (akvareller).

Der var lidt kamp om at få lov at brodere får.

Emmy har haft et meget stort planlægningsarbejde.

Broderigarn er indkøbt hos og udvalgt i samarbejde med Pelse Asbo, Århus.

Uha, det kribler i fingrene for at komme igang.

Garnet skal fordeles - her er Inge og Ebba igang.

søndag den 12. maj 2013

Kagekone til Trilles fødselsdag

Familien var inviteret til fødselsdag hos Trille lørdag. Jeg havde hygget mig med at bage en kagekone, som tog turen med til København. Hun har godtnok fået lidt for store fødder - men smagen var der ikke noget i vejen med.
Vi havde en rigtig hyggelig dag. Siw og Noah var med faster på den største og bedste legeplads, de nogensinde har været på, nemlig i Fælledparken. Vi voksne blev såmænd også betaget af den energi og glæde, de havde i deres leg. Det var to trætte børn, der fandt vej tilbage. Men da det blev besluttet, at dagen skulle slutte med at spise på en reaturant med running sushi, kunne det ikke blive bedre.
TAK for en dejlig dag Trille.

søndag den 5. maj 2013

Magnolien blomstrer - og haven netop nu..

 






Tulipaner og kærmindesøster blomstrer. 






Højbede og 7,5 tons muld

 
Måske kræver det lidt fantasi, men jeg kan sagtens se, hvordan mine nye højbede kommer til at stå med dejlige grønsager, så jeg blot kan gå ud og plukke til salatskålen.
MEN der er lige lidt arbejde, der skal gøres inden. Jeg har godt nok i lang tid talt for, at nu SKULLE der altså snart ske noget. Højbedene har efterhånden stået klar i nogen tid, takket være en energisk svoger. Fredag blev jeg dog nærmest mundlam, da manden sagde, at nu havde han bestilt muld, som ville komme i løbet af et par dage. Men inden middag holdt en lastbil med 7,5 tons dejlig muld. Heldigvis var det i sække, som elegant blev svinget ind og placeret i haven.
Så nu er manden igang - dog med det letteste først, nemlig oprettelse af et bed, som har stået gabende tomt hele foråret, da alt var fjernet en dag, jeg ikke var hjemme. Jeg græd næsten over alle de blomsterløg, der var 'smuttet' med ud. men hvad, der kan vel sættes nye, og alt var jo gjort i den bedste mening.
Bare vent, her kommer igen erantis, krokus og hyacinter til næste forår.

lørdag den 4. maj 2013

I dag er det Trilles fødselsdag HURRA HURRA HURRA

Den 4. maj er en helt særlig dag, da har vores kære datter nemlig fødselsdag. Den dag har for mange en  særlig betydning. I vores familie vil det også altid være en særlig dag. På dagen hun blev født, var der levende  lys i vinduerne på Horsens Sygehus. Traditionen med levende lys i vinduerne den 4. maj vil altid forblive en tradition hos os - både for at mindes krigens afslutning - men nok mest for at sende tankerne tilbage til  den dag, hvor vi fik vores dejlige datter. En tur rundt på Skrænten viser, at der stadig er en del, som  tænder levende lys den 4. maj om aftenen. 
Bøgen plejer også at være sprunget ud til Trilles fødselsdag. Ville det ske i år, efter det kolde forår? I eftermiddags var jeg i skoven og fandt de spæde bøgegrene udsprunget. Dejligt. Og et STORT til lykke med fødselsdagen Trille. Vi glæder os til at komme over og fejre dig.