torsdag den 24. april 2014

Reparation med hæklenål

1
De havestole, jeg købte på loppemarked, havde en lille skade på armlænet, men det blev der rådet bod på med en hæklenål. 

Havfrue ved Vesterhavet

1
Ih hvor har jeg savnet Vesterhavet. Det fandt jeg virkelig ud af, da jeg i tirsdags - i solskin og blæst - vandrede fra mit sommerhus og ind til Søndervig. Og se lige her, hvad jeg bl.a. mødte. Det er da hvad man kan kalde strandkunst!
1
Jeg elsker farvesammensætning som her. Det inspirerer mig altid. Affald kan være smukt. Måske bliver det netop disse farver, der indgår i min næste akvarel.


fredag den 18. april 2014

Jeg vælger mig april

I aftes stormede og regnede det helt vildt her. Jeg kom da til at tænke på Bjørnsons sang Jeg vælger mig april, hvor et af versene lyder:
Jeg vælger mig april
fordi den stormer, fejer,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner ejer,
fordi den kræfter vælter,-
i den bli'r somren til!
Så lad os håbe, at sommeren snart kommer og bliver fyldt med sol og dejligt vejr. Min krop mangler i den grad sol. - Det gør mit sind faktisk også!
Efter en dejlig morgenmad med hjemmebagte boller, må jeg nu til at vælge, hvad jeg vil bruge dagen på - måske et af mine projekter med hækling!
1
Mine projekter er dog noget mindre. Måske kan jeg svinge mig op til et betræk til min cykelsaddel! 

torsdag den 17. april 2014

Havearbejde med bille.

Man kan helt falde i svime over at møde så smuk en bille midt i, man er igang med at fjerne ukrudt. Jeg tror den skal broderes!

Påske er det mere end fridage?

 
Så er påsken begyndt. Påske er andet end en masse dejlige fridage. Påske falder ikke på samme dato hvert år.  Datoerne varierer fra år til år, fordi påskedag ifølge traditionen skal falde første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn. Det betyder, at påskedag tidligst kan falde den 22. marts og senest den 25. april. Ja man skal så have styr på månen, hvis man selv vil beregne datoerne, men heldigvis udgives der jo en kalender, så man ikke behøver et større regnestykke, for at være sikker på, hvornår man har fri for at fejre påske.
Men datoerne for påsken er måske ikke det eneste, man kan blive i tvivl om. Hvad betyder dagene i påsken f.eks. i forhold til kristendommen? Mange tænker ikke over det i dagligdagen! Men læs med her.
Palmesøndag: Jesus, rider ind i Jerusalem på et æsel, og bliver modtaget af det jødiske folk som en konge. Folket har lagt deres kapper og palmegrene på vejen, som han rider på, for at hylde ham. 
Skærtorsdag var dagen før Jesus' korsfæstelse. Om aftenen tog han afsked med sine disciple ved den sidste nadver. Det også var her Jesus vaskede disciplenes fødder. Det er måske heraf dagen har sit navn ”skærtorsdag”, som betyder ”rene torsdag”.
Langfredag markerer, at Jesus blev korsfæstet, døde og blev begravet. Det er derfor en sorgens dag. Alterlysene bliver f.eks ikke tændt.
Påskelørdag. ”Herrens store hviledag”, dvs. dagen, hvor Jesus lå i gravens mørke.
Påskedag fejrer vi, at Jesus opstod af graven.Tre af de kvinder, der fulgte Jesus, kom ud til graven tidligt om morgenen, men fandt den tom. En engel fortalte, at Jesus var opstået fra de døde.
2. Påskedag fortsætter fejringen af Jesus’ opstandelse. Her er især fokus på, at Jesus som den
opstandne igen møder sine disciple og følger dem i livet
Det er meget kort fortalt, og jeg håber, du får lyst til at sætte dig mere ind i temaerne. Men når du har læst ovenstående, er du klar til at brillere ved din påskefrokost. For påskefrokoster er der jo mange af. Det er da også  dejligt med god mad og en enkelt snaps eller måske to, for selv om påsken er en helt anden højtid end jul, fejres den jo på fin vis med frokoster. MEN julen med fødsel af et lille barn, er dog en langt mere glædelig begivenhed end påskens korsfæstelse. 


onsdag den 16. april 2014

Magnolietræet blomstrer

1

Se lige mit lille magnolietræ, som jeg ikke har plantet. En fugl må have bragt det med som et frø, for pludselig var træet i haven. Det giver mig hvert år glæde at følge, hvordan blomsterne udvikler sig fra dag til dag.

søndag den 6. april 2014

Hækling

1
Hæklet har jeg ikke i rigtig mange år, men blev inspireret ved at se de ting, Asloug  viste os i onsdags. Heldigvis havde jeg værktøjet - hæklenåle - i huset. Det var straks værre med garn, men lidt rester er der vel altid! Jeg skulle dog ikke i gang med større ting, da jeg aldrig har haft særlig held med at hækle, og det er vel også derfor, at det ikke er blevet til ret meget. Men lidt kan vel også gøre det. Jeg  hæklede omkring de glas, jeg har stående til tegneredskaber mm.
Der skulle egentlig have været fotograferet på mit arbejdsbord, hvor de skal stå, men der er p.t. et værre rod. Det trænger virkelig til en større forårsrengøring i mit kreative rum. Men det er en ganske anden sag, dog det RÅBER virkelig efter, at der bringes orden ind i rummet. Men lige nu hækler jeg. Af en eller anden grund kommer der altid en masse overspringshandlinger.
Men kig lige forbi Aslougs blog, Strikkefåret: http://aslaugmork.blogspot.dk/ og nyd hendes fine arbejder.
Og jeg hækler videre på mine små projekter.


torsdag den 3. april 2014

Seriøs strik for sjov - nu også med hækling



1
I aftes var vi samlet i Seriøs strik for sjov i Vejle. Vi har altid en pralerunde, hvor vi viser/fortæller om det, vi har haft gang i, siden vi sidst var sammen. Jeg blev MEGET betaget af disse hæklede ting. Ja jeg vil næsten sige, jeg blev forelsket i frøen. Men kysses ville den ikke - se den rakte tunge ad mig! Og hvis fåret ser lidt træt ud, er det fordi det måtte rundt flere gange. Så kig lige på denne blog: http://aslaugmork.blogspot.dk/
Efter sådan en aften i hyggeligt selskab med masser af inspiration, mange gode samtaler og masser af grin, kommer man hjem helt fyldt op af glæde.
Tak til jer alle for en hyggelig aften, og tak til Vivi for dejlig kage - for det fik vi nemlig også.