torsdag den 17. april 2014

Påske er det mere end fridage?

 
Så er påsken begyndt. Påske er andet end en masse dejlige fridage. Påske falder ikke på samme dato hvert år.  Datoerne varierer fra år til år, fordi påskedag ifølge traditionen skal falde første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn. Det betyder, at påskedag tidligst kan falde den 22. marts og senest den 25. april. Ja man skal så have styr på månen, hvis man selv vil beregne datoerne, men heldigvis udgives der jo en kalender, så man ikke behøver et større regnestykke, for at være sikker på, hvornår man har fri for at fejre påske.
Men datoerne for påsken er måske ikke det eneste, man kan blive i tvivl om. Hvad betyder dagene i påsken f.eks. i forhold til kristendommen? Mange tænker ikke over det i dagligdagen! Men læs med her.
Palmesøndag: Jesus, rider ind i Jerusalem på et æsel, og bliver modtaget af det jødiske folk som en konge. Folket har lagt deres kapper og palmegrene på vejen, som han rider på, for at hylde ham. 
Skærtorsdag var dagen før Jesus' korsfæstelse. Om aftenen tog han afsked med sine disciple ved den sidste nadver. Det også var her Jesus vaskede disciplenes fødder. Det er måske heraf dagen har sit navn ”skærtorsdag”, som betyder ”rene torsdag”.
Langfredag markerer, at Jesus blev korsfæstet, døde og blev begravet. Det er derfor en sorgens dag. Alterlysene bliver f.eks ikke tændt.
Påskelørdag. ”Herrens store hviledag”, dvs. dagen, hvor Jesus lå i gravens mørke.
Påskedag fejrer vi, at Jesus opstod af graven.Tre af de kvinder, der fulgte Jesus, kom ud til graven tidligt om morgenen, men fandt den tom. En engel fortalte, at Jesus var opstået fra de døde.
2. Påskedag fortsætter fejringen af Jesus’ opstandelse. Her er især fokus på, at Jesus som den
opstandne igen møder sine disciple og følger dem i livet
Det er meget kort fortalt, og jeg håber, du får lyst til at sætte dig mere ind i temaerne. Men når du har læst ovenstående, er du klar til at brillere ved din påskefrokost. For påskefrokoster er der jo mange af. Det er da også  dejligt med god mad og en enkelt snaps eller måske to, for selv om påsken er en helt anden højtid end jul, fejres den jo på fin vis med frokoster. MEN julen med fødsel af et lille barn, er dog en langt mere glædelig begivenhed end påskens korsfæstelse. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar