onsdag den 25. februar 2015

Nem sutsko i ret og rib

Jeg har længe haft en opskrift liggende på sutsko. Nu skulle den afprøves. Jeg har også en del Mor Åse garn liggende, og strikkefastheden passede. Så i går eftermiddag gik jeg i gang. De er let strikkede, men pæne blev de nu ikke!

Jeg må vist se at få dem pyntet lidt!

Sokker på vej til New York

På lørdag rejser min datter til New York. Det har  været meget koldt derovre med masser af sne, så jeg syntes, hun skulle have et par varme sokker med. Jeg havde garn liggende, da jeg i 2014 lavede de samme. Så der kom lige gang i pindene. Der blev også et par til hendes veninde, som bor derovre.
Trilles sokker
Gayatris sokker



mandag den 23. februar 2015

Strikkekursus og -hygge

I lørdags deltog jeg i Juelsminde Husflids strikkekursus med strikdesigner Hanne Pjedsted som instruktør.
Her er hvad jeg nåede:
Det ser jo ikke ud af meget, men der kom styr på det næsten perfekte knaphul, forskellige kanter, eks. picot-kanter, forskellige opslagsmåder og vi manipulerede med masker og mønstre.
En rigtig hyggelig dag i dygtige strikkeres selskab. Tak til Hanne, som er en suveræn dygtig underviser - og til jer alle for inspiration og hyggeligt samvær.
Kig forbi Hannes blog på: http://blog.designstrik.dk/


torsdag den 19. februar 2015

Cover til hæklenåle

Jeg var jo så heldig at få foræret hæklenåle i december måned. Dem ville jeg jo gerne passe godt på. Da jeg dengang ikke havde tid til at lave et cover, blev det til, at jeg købte et brillehus i Tiger-butikken. Det har såmænd fungeret fint, når der kun var tale om 4 hæklenåle.
Men i gang med at hækle et cover måtte jeg jo, men ak, det første viste sig at blive alt for stort. Puha hvor surt. Nu har det ligget en tid, men at give op, er ikke lige mig, så jeg måtte i gang igen, nu med en anden garnkvalitet og en mindre hæklemål.
Nogle af de gamle hæklenåle har også fået lov at komme med.

Lige til at putte i taske.
Hvad jeg så kan bruge det 'store' cover til, må tiden vise. - Måske kan jeg lave noget, så mine strømpepinde kan komme til at bo der.
Opskriften er fra http://www.lutteridyl.dk/





mandag den 16. februar 2015

Mus flytter ind

Jeg holder jo af at lave små ting, og inden jeg går i gang med påskekyllinger, fik jeg lyst til at lave nogle små mus.
1
Der lægges vist en plan for, hvordan man får hul på æblet.





søndag den 15. februar 2015

Fastelavn

Jeg kom i tanker om, at jeg hellere måtte vente til i dag søndag med at udgive dette, da det kunne være nogen kiggede med lørdag formiddag, og det skulle gerne være en overraskelse - og det blev det! Men her kommer det så..
I dag lørdag kommer børn og børnebørn hjem for at fejre mandens fødselsdag - og sønnens. Han har nemlig også snart fødselsdag, og da familien ikke kan samles på hans dag, har vi valgt at fejre det hele nu.
Fastelavn er jo ´lige om hjørnet´,så derfor er der lavet fastelavnsris til børnebørnene.
til Siw
-og til Noah
-eller omvendt, for de er nøjagtig ens.
Jeg holder meget af at klippe og pynte.
Da vi ikke har kunnet nå at købe fødselsdagsgave til sønnen, får han også et fastelavnsris, dog pyntet lidt anderledes!




fredag den 13. februar 2015

Tur i haven

Jeg kan stadig ikke foretage mig ret meget, da ryg og nakke værker slemt lige nu, men en lille tur rundt i haven blev det til. Det glæder sindet at se, at der nu sker noget noget.
Er det ved at være tid for gækkebreve?
 Desværre har jeg ikke så mange erantis i haven dette forår. Manden min ville sidste sommer hjælpe med at rette nogle sten op ved et bed - og udskifte jorden. Det bevirkede desværre, at alle de erantis, der var i dette store bed forsvandt. Sådan noget kan ske, når jeg ikke er hjemme. Men heldigvis er de nemme at få til at gro via frø, så jeg må bare vente til næste forår.
Fuglene havde også kig på fuglekasserne, så jeg må vist hjælpe dem lidt ved at hænge  uldgarn ud i træerne. Jeg vil nemlig gerne have beboere i kasserne.
musvit 1(2401-11)


mandag den 9. februar 2015

Garn,garn og atter garn

Da jeg var ude for at købe fødselsdagsgave til manden i lørdags, kom jeg lige til at køre forbi en garnbutik
eller nærmere 2. Jeg skal have hæklet et etui til mine nye hæklenåle, så hos Søstrene Grene købte jeg bomuldsgarn. På vejen hjem kom jeg også lige til at køre forbi Manjas Restlager. Her købte jeg strømpegarn, der var nedsat til 25 kr. I denne uge er prisen igen 49 kr. så.....
Jeg havde jo ellers lukket "strømpefabrikken" for nuværende, men måske åbner den nu igen - eller jeg finder på noget helt andet. Men jeg bliver bare så inspireret til at strikke sokker, efter jeg er blevet medlem af Sokkedillerne.


onsdag den 4. februar 2015

Av,av,av..... nu med krave

Mandag fik jeg hold i nakke og ryg. Heldigvis har jeg en sød kiropraktor, Susanne, som tirsdag gik i gang med behandling. Og en sød mand, der passer mig, har jeg også. Han kører mig til kiropraktor og sørger godt for mig. En stor del af tiden bliver nemlig brugt på langs, da det gør ondt, bare at røre armene eller hovedet en lille smule. Jeg er udstyret med en halskrave, der støtter fint. Men rigtig TRÆLS er det!!!!