tirsdag den 8. september 2020

Alt for tidligt!

Jeg ved godt. Det er alt for tidligt, men der var nogle nisser, der bare ville laves.

lørdag den 29. august 2020

Højskolesangbogen



 Jeg kender jo mange, der synger fra Højskolesangbogen, derfor er disse to broderede omslag tænkt som gaver.

lørdag den 22. august 2020

LYNGTUR

 Der har været stille her på bloggen, da jeg ikke rigtig har haft energi til at skrive.. Men i dag var vi ude at hente lyng. Det har vi talt om i flere dage, men afventede, at vejret skulle blive, så det kunne blive en dejlig udflugt. Men da de lovede regn i dagen fremover, besluttede vi, at det skulle være i dag. Det var faktisk også på tide, da lyngen er ved at blive brun i toppen. Men jeg fik 3 kasser med hjem. Og vi blev kun en lille smule våde. Så nu skal jeg til at binde kranse!

 
Hvorfor der langs stien var bundet disse fine 'totter' ved jeg ikke, men smukt så det ud.



mandag den 18. maj 2020

Færdig - eller næsten!

Jeg har fået et par ting færdig.
Jeg var med i Karen Marie Dehns projekt med at brodere KÆRLIGHED. Det er blevet til endnu en 'pose'.
Et viskestykke, som kun manglede få sting, blev også færdigt. Det er påbegyndt engang på Skals.
Brødservietten er nu klar til 'gavekassen'.
Heksestykket er klar til at blive lagt i eddike, og så skal det syes ind i en pude.

Det skal blive til en pose/sæk til at gemme julegaver i. Den er også påbegyndt for et par år siden. Men nu skal den gøres færdig, så til er klar til den kommende jul






Taknemmelighed

Jeg er bare så taknemmelig. Jeg havde en fantastisk MORS dag.
Tidligt om morgenen - jeg var endnu ikke kommet i tøjet - ringede det på døren, og udenfor stod vores datter, som havde taget turen fra Købenavn for at glæde mig.
Hun havde så mange dejlige ting i bilen.
Til historien hører, at min mand og jeg ar været isoleret på bopælen siden landet blev lukket ned - på grund af mandens sygdom.
1
Jeg har længe talt om en stikkelsbærbusk. Det fik jeg af mine børn - samt en blåbærbusk og en brombærbusk.


En stor overraskelse var også en bænk, som datteren selv har lavet. Hun havde 'klunset' sig til sidestykkerne, som var røde. Dem havde hun malet sorte, og så havde hun træ - og værktøj med - og det hele blev samlet til denne flotte bænk.  Er hun ikke bare dygtig!  Da hun ved, jeg holder af at sidde i haven og brodere, var der en pude med, og en bakke, så jeg kan have det hele lige ved hånden.

Jeg er vildt imponeret - og så glad!
Ikke nok med det. Så hjalp hun med at få plantet i haven.


1






Ryddet op i gården. Gjort klar til at plante de tomatplanter, hun også havde med - og som hun selv har fremelsket. Endvidere blev der sat en lyskæde op i pergolaen, så nu kan aftenen nydes under en stjernehimmel





Selv fugleburet, som har ventet ca. 1 år på at komme op, fandt sin plads.






fredag den 1. maj 2020

Hæklede covers

Den anden dag så jeg hæklede covers på facebook , og da mine korkbrikker var rigtig grimme, tænkte jeg,  at det ville klæde dem, at blive shinet lidt op. Desværre kunne jeg ikke lige finde en gratis opskrift, men tænkte, at det bare måtte prøves alligevel. Jeg havde den grønne farve bomuldsgarn, og da jeg ikke synes så godt om denne farve, kunne der ikke ske så meget ved bare at gå i gang, så det gjorde jeg.


tirsdag den 28. april 2020

At male på sten

I går malede jeg på sten
Det er hyggeligt. Først at gå på stranden og finde sten. Derefter at sidde og vælge mellem stenene og male på dem.

mandag den 27. april 2020

Danmark dejligst!

På min tur i går plukkede jeg denne lille buket, som nu står og lyser på mit bord i en vase, som jeg engang har fået af et af mine børn, der havde den med til mig, som en gave fra min datter, engang hun havde været på  skoleudflugt. Jeg glædes hver gang, jeg går forbi den.
I starten af turen gik jeg egentlig og blev lidt mellemfornøjet.  Grøftekanterne var sirligt klippet, og der var ingen blomster at plukke. Det er jo ikke så godt for en som mig, der holder af grøftekanternes blomster, men omvendt er det måske godt for oversigtforholdene nogle steder.
Alting i naturen lyser op lige for tiden. Bøgen står med helt spæde grønne blade.
Selv om vi stadig holder fast i selvvalgt karantæne, med baggrund i mandens sygdomsforløb, er der heldigvis så meget plads omkring stedet her, så vi kan gå ture på steder, hvor vi er sikre på ikke at møde nogen, så det er vi startet på. Det er en mærkelig fornemmelse,  at bevæge sig udenfor matriklen, så det har jeg skullet vænne mig til.




søndag den 26. april 2020

Mit første protestbroderi - og andre broderier

Den anden dag stiftede jeg for første gang bekendtskab med PROTESTBRODØSEN. Da der er meget, der for tiden er rigtig træls, fik jeg lyst til at brodere noget om coronakrisen. Desværre fik jeg bogstaverne lidt for små, men læses kan det da. Og nu har jeg prøvet. Jeg tror, der kommer mere af den slags.
Jeg har været med i broderikurset -at brodere sammen, men hver for sig. Det er Karen Marie Dehn, der har stået for dette projekt. Det har været rigtig hyggeligt at være med i. Jeg har fået opfrisket de forskellige sting. Min svaghed er, at jeg ikke læser det hele inden jeg går i gang. Det kan f.eks. konstateres omkring R, men PYT. Det blev såmænd godt nok alligevel. Stor TAK til Karen Marie Dehn for at give så mange mulighed for at hygge sig med broderi.

Til gavekassen har jeg fået broderet et viskestykke. Jeg holder så meget af den lille tekst og de små lavendelbroderier. Derfor vender jeg ofte tilbage til den.

søndag den 19. april 2020

Bøgen er sprunget ud

På min vandretur i går nød jeg synet af denne udsprungne bøg ved Palsgaard. Bøgen har for mig en ganske særlig betydning. Min datter er født den 4. maj, og da vi kørte hjem med hende fra Horsens Sygehus, stod Boller-skoven i sin smukkeste lysegrønne dragt. Solen skinnede, og jeg var blevet mor til den mest pragtfulde datter, man kan ønske sig.



Så fik højskolesangbogen ny 'kjole'

Selv om sangen på Hellebjerg sluttede ret brat grundet covid-19. så er der heldigvis stadig gang i højskolesangbogen, takket være manden med de rullende hofter. Her på Skrænten nyder vi at deltage i morgensangen.
Nogle gange er der også fællessang på Skrænten af beboerne på Grønvej og Skrænten, men her nøjes vi med at synge fra balkonen, da vi skal passe godt på manden min, der pt er en af de særligt udsatte - og hvad ved jeg, måske er jeg også det! Ja, det er ikke sjovt pludselig, at blive henregnet til gruppen særligt udsatte, fordi man er blevet gammel. 

søndag den 12. april 2020

Endelig færdig

Så blev den endelig færdig! Den har ligget længe og blot manglet at blive syet sammen og få lavet kanter. Men i går, da det regnede, skete der noget. Nu er den vasket og klar til at varme mig i de kolde forårsaftener.

søndag den 5. april 2020

bamsejagt

Hvis der er børn, der skal ud og finde bamser, så er der 3, der i løbet af natten er løbet ud fra Skrænten 14 i Hosby..



søndag den 29. marts 2020

Nøglering

Jeg havde i gemmerne et lille broderi, som der var fejl i, men jeg kunne alligevel ikke tage mig sammen til at smide det ud. Det lå bare der og irriterede mig, men nu er det blevet til en lille nøglering.


mandag den 23. marts 2020

Små broderier







Hvad jeg skal bruge dem til, ved jeg ikke, men det har været sjovt at lave dem.