mandag den 31. marts 2014

Morgenstund har guld i mund.


Så kan der serveres på servietter, broderet med teksten "Morgenstund har guld i mund". Måske vil solen snart skinne en morgen, så jeg kan servere på terrassen - ih hvor vil det glæde mig. Jeg længes - ja jeg gør - og det ikke så lidt - selvfølgelig efter solen. Her ved havet har vi de sidste dage været indhyllet i tæt tåge. Der har overhovedet ikke været lyst - og så er vi endda gået over til sommertid. Er der nogen, der har misforstået, hvad sommer betyder?

tirsdag den 25. marts 2014

Udspring

1
På min tur gennem lunden mødte jeg et træ, der stod i fuldt flor med hvide blomster. Dejligt at alt nu spirer,gror og springer ud. Det højner virkelig humøret. Når solen så tillige skinner, kan man næsten ikke ønske mere. Det skulle da lige være, at man også kom til at elske det ukrudt, der også spirer og gror i min have.

søndag den 16. marts 2014

Loppefund

Lørdag var jeg på besøg på det lokale loppemarked. Jeg manglede en stol til haven.
En der er let at flytte rundt med, alt efter hvor solen lige skinner. Der var gevinst og lidt til.
1
Ud over 2 stole (manden skal jo også have en plads) kom jeg hjem med en flødekande, en Kosta Boda stage til fyrfadslys, en lille krystalvase, hvor jeg har en stor i forvejen. Det kostede mig i alt 85 kr.  Så synes jeg, jeg har gjort en god handel. Nu mangler jeg bare, at vejret bliver, så stolene kan afprøves. Desværre tror jeg, at ukrudtet i haven også kalder på opmærksomhed. Men det spolerer ikke min glæde over købene.

Forsinket stævnemøde med Carl

Vågnede op til grå, tunge regnskyer og masser af vind. Efter dejlig morgenmad og en stille stund med morgenaviserne, blev jeg enig med mig selv om, at det var tid at snøre skoene og komme ned til havet. Det blev en større udfordring, da Carl i hvert fald ikke har forladt mit område. Der var flere gange, jeg havde svært ved at holde balancen. Men ned til havet kom jeg. Det var i oprør med hvide skumtoppe.
Turen gennem den lille lund - hvor jeg faktisk var bange for at få nedblæste grene i hovedet - bød på anemoner i fuldt flor. Så tilbage på Skrænten igen, var jeg tilfreds med mig selv. En storm skal da ikke holde mig inde!
1
Men solskin og stille forårsvejr ser jeg nu gerne snarest vende tilbage. Min krop hungrer efter at blive pakket ud.


lørdag den 15. marts 2014

Mere vævestrik

1
Det kom der ud af mine strikprøver med vævestrik. Der blev syet en lynlås i, og nu bruges de bl.a. til opbevaring af  min oplader i bilen og andre småting, som jeg gerne vil have styr på.

Vesterhavet

1

 1
Onsdag var vi ude ved sommerhuset, for at se hvordan arbejdet skrider frem. Og selvfølgelig skulle vi ned til Vesterhavet i det strålende solskin. Vejret har været rigtig hård ved klitterne, og det ser helt anderledes ud end det plejer. Jeg glæder mig usigeligt til huset er færdigt, og vi igen kan nyde naturen der. Jeg elsker kontraten mellem østkysten og vestkysten.




tirsdag den 11. marts 2014

Fiberfet i Ry




1

 1
Lørdag den 29. marts 2014, kl. 9.00 åbnes dørene på Mølleskolen i Ry for årets Fiberfest.
Man skal dog ikke forvente, at indgang kommer til at ske helt så festligt som ovenfor, men mindre kan vel også gøre det?
Vil du vide mere, så kig på http://fiberfest.blogspot.dk/ Her kan du bl.a. læse om de forskellige workshops.

Havet

1
Solen skinner igen i dag på både  mig og havet. Havet viste sig fra sin pæneste side. Skvulpede dovent - og det passede fint med min puls. Om ikke længe kan man tage sig en dukkert. - Det kan man selvfølgelig allerede, men jeg tror, det er for koldt for mig endnu. Men ih hvor min krop længes efter at komme ud af tøjet og blive luftet. Det vildeste der skete var, at jeg tog jakken af på hjemturen.
Hjemme igen, gik jeg i gang med at rengøre de havemøbler, der taler til mig om at blive brugt NU. Så resten af dagen foregår med strikketøj ude i solskinnet.

mandag den 10. marts 2014

Der står krokus i min have

1
I min have har jeg lige nu mange krokus, der blomstrer. 
Jeg glædes ved at synge Halfdan Rasmussens sang - "Noget om Helte". Hvor et af versene lyder:
Livet er en morgengave.
Sjælen er et pilgrimskor.
Der står krokus i min have.
Der står øller på mit bord.
Under himlen hænger lærken
som et fjernt bevinget frø,
for en lærke tænker hverken
på at kæmpe eller dø.
Syng gerne selv også de øvrige vers. Kig i højskolesangbogen, hvis du har brug for teksten.
Jeg bliver glad, når solen skinner, men glad er jeg også, når jeg synger. Kan man være andet? 
Må solen skinne også på dig!


Anemoner på vej.

1
Min morgentur til havet går gennem en lille lund - og se her, hvad jeg mødte! Denne spæde, lille anemone. Om et par dage er der mange flere, hvis varmen bliver her.
En rigtig dejlig morgenstund. Der var  høj solskin kl. 8.15, da jeg startede ud. Jeg vågnede allerede kl. lidt i 6, men det var nu for tidligt at stå op, så jeg nøjedes med at rulle gardinet fra. Lyset fik mig ud af sengen lidt over 7. Da var morgenmaden nemlig klar. Min dejlige mand er altid først oppe, og han anretter gerne morgenbordet. Så når kaffeduften rammer mig, er det bare ud af sengen.
En dejlig start på dagen.

fredag den 7. marts 2014

Strik til børneafdelingen i Odense

Her er nogle af tingene lagt frem og Hanne fortæller om foreningens projekt.

1
 Emmy, Hanne, Ebba, Ingrid og Vivi i forhallen på Odense Universitetshospital.
Vi 5 der havde fået opgaven at aflevere ca. 220 strikkede ting til Børneafdelingen på Odense Universitetshospital, fik en uforglemmelig formiddag. Det var rørende at se, hvor taknemmelige de var for at modtage tingene.  Vi mødte medarbejdere, der virkelig brænder for arbejdet med børn. 
Vi ved, hvor travlt, der er, men alligevel gav de sig tid til at viser os rundt på afdelingen, og alle vi mødte fortalte engageret om deres arbejde.
Jeg ville ønske, at de, der har bidraget med strik til dette projekt, havde haft mulighed for at opleve, hvor godt tingene blev modtaget.
Vi huskede selvfølgelig at fortælle, at garn var sponsoreret af Garnmessen i Vejle. Det var nok ikke blevet til så meget, hvis vi ikke havde mødtes der! Så en stor tak sendes også videre til de medarbejdere, der her servicerer os på fineste måde.




Vævestrik

          
Onsdag"underviste" jeg i vævestrik i foreningen Seriøs Strik for sjov.., Vejle Afdelingen. En forening, jeg er meget glad for at komme i. Vi mødes 1 aften om måneden. Jeg er så absolut ikke en erfaren strikker, men her møder jeg mange rigtig, dygtige strikkere, der gerne deler ud af deres erfaringer. - Og der er plads til alle, bare man har lyst til at strikke.  Men jeg indrømmer gerne, at jeg  var noget nervøs. Undervise har jeg jo gjort mange gange, men det har været i stof, jeg var godt hjemme i. Jeg tror såmænd, det gik fint nok. Vi talte om perlegrus, franske liljer o.lign.
Jeg har strikket håndledsvarmere i mønstret franske liljer. Det har Inger Maribo lært mig. Og vævestrik er spændende. Det er enkelt - man "væver" med tråden henholdsvis foran arbejdet og bagved arbejdet. Der kan laves rigtig mange forskellige udtryk på denne måde.
Endnu en dejlig aften i godt selskab!


mandag den 3. marts 2014

Marts kom an!

Foto/billede af Marts-Viol (Viola odorata)1
Marts jeg glæder mig til at se, hvad du byder mig i år. Men du starter da med, at vise dig fra din bedste side. Der har tidligere været snestorm den 1. marts - på min søns fødselsdag, men i år bestemte solen sig heldigvis til at sende os nogle solstråler ind imellem.
Cyklen blev pumpet og så af sted på en lille tur.
Jeg har  været lidt i haven, og er svært tilfreds med, at jeg i år allerede har fået klippet en del ned. MEN jeg tror også, jeg skal glæde mig over det lidt, jeg har nået, for af erfaring ved jeg, at det er svært her i foråret, at nå det man nu engang skal, hvis man gerne vil have en let have uden alt for meget ukrudt. Sidste år blev jeg tvunget til at elske skvalderkål.
Lige nu glæder jeg mig vist bare til at finde den første martsviol, Jeg har dog ikke kigget særlig grundigt efter endnu, da jeg nyder vintergækker og krokus.

søndag den 2. marts 2014

Fastelavn

1
Lillebror skal have lidt hjælp.

Storesøster kan selv - hun gjorde forarbejdet. Den, der kom efter, slog bunden ud!
Dejligt at denne gamle skik stadig holdes i hævd. Sidst vi var sammen, ville børnene dog gerne vide, hvorfor det hedder at "slå katten af tønden". Da jeg så fortalte, at der i gamle dage var en rigtig levende kat i tønden - og ikke slik, skal jeg lige love for, at der blev stille. Det var svært for dem, at forstå, at en katten i gammel folketraditionen var et "mistænkeligt" dyr, der blev brugt som symbol på ting, man ønsker at jage væk.