lørdag den 31. januar 2015

Hækling

I december fik jeg foræret hæklenåle,og de skal bruges. Jeg vil rigtig gerne blive godt til at hækle, så nu øver jeg mig.
 
så må vi se, hvad der kommer ud af det -måske blot en karklud!


Sokkefabrikken lukker - måske kun for en tid

Nu har jeg vist strikket sokker nok for en tid, så nu må der noget andet til, men det er rigtig hyggeligt fjersynsstrik.


lørdag den 24. januar 2015

Små projekter

I dag er kun til mindre projekter og færdiggørelse af det, der har "råbt" på mig de sidste dage.
Hjemmeskoene har endnu engang været i vaskemaskinen for filtning, så nu passer de vist!!!
Servietten har været i eddike og er presset.
Uglen er monteret.
Sprutten er færdiggjort.
Dejligt - så nu må jeg ud på min daglige vandretur.

Måske er sprutten ikke helt færdig. Den skal vist have lidt på hovedet?
Uglen kommer fra en opskrift hentet hos Strikkefåret -  http://aslaugmork.blogspot.dk/
Sprutten er fra  http://www.spruttegruppen.dk/






Det er hvidt derude

Sne kan komme hurtigt. Da jeg kiggede ud klokken ca. 4 i nat, var der intet sne at se, så jeg troede, det  nok igen var falsk alarm, når de igen meldte om sneproblemer. Derfor blev jeg noget overrasket, da jeg stod op til morgen, og det så sådan ud

Måske er vi tidligere gået fri af sne, fordi vi bor så tæt på havet.
Når vi ikke har noget at skulle ud efter, og der er tændt op i brændeovnen, tegner det til en rigtig hyggelig dag.
 - Og det ryger bestemt ikke ind ad sprækkerne, men gammelmor haler måske op i sokkerne, for lige nu produceres der strikkede sokker - til lageret.

onsdag den 21. januar 2015

Telefon nu med varmedunk

På min morgengåtur gik min telefon død - helt død. Jeg mødte et par rådyr, som gik på marken. Jeg fik lyst til at fotografere dyrene i det lidt sne, der var. Et fint vinterbillede. Men ak, telefonen var bare sort og helt død. Åh, bare det ikke var en telefon med indbygget udløbsdato, var min første tanke. Jeg erindrede, at have hørt noget om, at der var telefoner, der gik død umiddelbart efter udløb af garantien.
Hjemme igen beroligede manden min mig dog med, at det havde han også været ude for. Det var sikkert, fordi det var koldt, og det bryder telefoner sig tilsyneladende ikke om. Det kunne jeg nu ikke forstå, når den havde ligget i min lomme. Men den blev sat til opladning, og der kom da også liv i den igen. HELDIGVIS.
Men det skal bare ikke lige ske igen, så den blev straks strikket en varmer til den.



Babystrik klar til afsendelse

Så er der lidt babystrik,der er klar til at blive afsendt.
Jeg må hellere skynde mig at få det sendt, da det er strikket til en lille nyfødt.


lørdag den 10. januar 2015

Farvel til Dagmar, men goddag til Egon

Jeg hader stormvejr. Jeg bliver urolig indeni. Men glædes dog over, at bo et sted, hvor jeg ved, huset kan modstå en kraftig storm, og hvor der ikke er fare for oversvømmelse. Jeg ved, jeg er privilegeret.
Jeg behøver ikke at gå uden for en dør så længe stormen raser. Vi vil kunne klare os i flere dage om nødvendigt. Jeg kan bare hygge mig indendørs og vente på, at det suser forbi.
I eftermiddag har vi nydt varm chokolade. (I går eftermiddag serverede manden min helt uventet varm te med småkager for mig, da Dagmar rasede, og jeg var rastløs. DEJLIGT!)
Jeg kan ikke engang tage mig sammen til hverken strikke, brodere eller læse. Jeg går bare omkring og spilder tiden med ingenting. Søvn blev der heller ikke meget af i nat. Dagmar var en hurtig dame, men blev jo straks afløst af Egon, som ikke lige kan tage sig sammen til at forlade os. Jeg tror også han er stærkere end Dagmar var.
Måske hjælper det et godt glas vin til aftensmaden, som  består af hamburgerryg med grønsager.
Pas godt på hinanden alle jer, for hvem det er nødvendigt at være udendørs.

Langsom starter

Ja, det må siges, at jeg er langsom til at få gang i bloggen i 2015. Det er ikke, fordi det skorter på lyst, men der kommer hele tiden ting i vejen.
Nu er vi  langt forbi både jul og nytår 2014. Julen blev allerede pakket ned nytårsdag. Hvert år glæder jeg mig over de ting, som er samlet gennem et helt liv. På juletræet er pynt fra store dele af verden. Når jeg har julemanden i hånden indkøbt på min første tur til New York, går tankerne tilbage til dengang, samme følelse giver snemanden fra London. Juleklokke fra Jerusalem, som manden havde med hjem. "Halvmånerne" fra Indien, som er en gave fra datteren, da hun var til bryllup der -  og sådan kunne jeg blive ved. I år kom der en ny ting til. Vi fik en glasklokke fra Hawai
En gave fra sønnen og hans familie. De tilbragte næsten en måned der i efteråret.