søndag den 30. april 2017

Sommerhussstrik ved Vesterhavet

I den forgangne uge deltog jeg i strikkekursus på Lodbjerg Hede. Jeg boede i mit eget sommerhus. De øvrige deltagere boede i 2 sommerhuse, der lå ved siden af hinanden, ikke langt fra mit hus.
Det var nogle dejlige, lærerige dage, hvor Bodil Munch underviste os i, at perfektionere vores strik. Jeg meldte mig til som sidste deltager, og var derfor ikke med i den gruppe, hvor deltagerne forinden havde bestemt, hvad den enkelte ville/kunne bidrage med f.eks. madmæssigt. Jeg siger jer, at der var lækkerier!!!
Desværre havde jeg ikke kamera med, så billederne er nogle, jeg har lånt fra andre deltagere.
 Bodil Munchs billede.
Jeg har ikke tal på de forskellige slags syltetøj og safter, der var, selvfølgelig alt hjemmelavet, ligesom alt brød også var hjemmebagt.
Men der blev også lavet andet end  mad.
Jeg havde nok at se til. Det var meget dygtige og rutinerede strikkere, jeg var sammen med, men jeg lærte rigtig meget. Alle var flinke til at hjælpe, når jeg ikke lige forstod, hvad det var, vi skulle gøre.
Bodil Munchs billede. 
Men der var også brug for motion og frisk luft ind imellem
Bodil Køhlers billede.
Bodil Køhlers billede.
Kirsten Mølgaard Andersens billede. 
Det var koldt, så de forskellige strikkede sjaler var med på stranden. 
Jeg siger TAK til de øvrige deltagere, der berigede mig såvel med lærdom om strik, samt en hel masse andet. Så selv om jeg slet ikke strikkede på deres niveau, følte jeg ikke, at jeg var udenfor, tvært imod var alle venlige til at hjælpe, så nu  føler jeg mig mere rustet til at gå igang med nye strikkeopgaver. Jeg vil følge med i de udbud Bodil Munch har om kurser, og hvis det er på Lodbjerg Hede, de holdes, så vil det passe mig særdeles godt.

søndag den 23. april 2017

Morgentur i haven

Solen skinnede da jeg stod op, så efter en dejlig morgenmad, skulle jeg en lille tur rundt i haven.  Tulipantræet blomstrer. Det samme gør tulipanerne, medens påskeliljer og andre liljer nu er ved at have overstået deres storhedstid.

Det er ikke et træ. vi har plantet, så det er en sikkert en fugl, der har "båret" det ind i haven. Vi har rigtig mange fugle i haven. Lige fra vi opdagede det lille træ, har jeg glædet mig over at det er kommet til vores have.


Det er først for nylig, jeg fandt ud af, at disse blomster hedder vilde tulipaner. Det er heller ikke nogen, jeg mener at have plantet, men de har nok været sammen med nogle tulipanløg. 
En dejlig måde at starte dagen på.
Nu skal jeg i gang med at pakke til sommerhusstrik i næste uge. Jeg hader at pakke, men det skal jo gøres, og denne gang, skal jeg også gennemgå, hvad jeg tror, jeg får brug for af garn. Jeg ved, at jeg vil ærgre mig, hvis jeg bliver nødt til at købe noget garn, som jeg ved ligger herhjemme. Jeg har aldrig været på strikkekursus i mere end 1 dag ad gangen, så nu må jeg se, hvad dette kursus indeholder, men jeg glæder mig på en måde, selv om jeg jo ikke er meget for at forlade min matrikel ret lang tid af gangen. Jeg har det bedst, når jeg ved, jeg kan hvile ryggen, lige præcis når jeg har brug for det, så det ikke bliver så slemt, at jeg må ligge i flere dage. Men nu må vi se, jeg håber selvfølgelig på, at det kommer til at gå.
Disse vibeæg stod på mit morgenbord. Jeg synes, det er så fin en spinkel blomst.


søndag den 16. april 2017

Er det vantetid?

Nej, det er det da vist ikke, selv om temperaturen kun viser 7 grader, så... Men i går gik jeg igang  med en opskrift, som jeg har fået af Emmy. Vanterne strikkes i retstrikning på 2 pinde.
Som det ses, er det en gammel opskrift. Sjovt at strikke. Nu overvejer jeg, om der ikke skal broderes lidt på dem.


tirsdag den 4. april 2017

påskesyslerier

Søndag var jeg ikke særlig oplagt til større projekter, men så er det jo godt, at der findes små ting. Jeg gik igang med hæklenålen, og her er hvad jeg nåede:

 Opskrift på kyllinger og harer er fundet på nettet, og så har jeg hæklet omkring polystyrenæg.
En lille opstilling!




mandag den 3. april 2017

Slut på forårssæsonen



Denne mandag var sidste dag, vi sang sammen på Hellebjerg i denne sæson. Jeg skal lige love for, at der var gang i tangenterne - og sangstemmerne. Vi havde besøg af en højskolelærer fra Uldum Højskole. Det blev en meget livlig afslutning på en dejlig sæson.
Mange af højskolesangbogens sange/salmer blev udsat for andre rytmer, end vi normalt kender dem. Det var dejligt at prøve, især når det blev ledet af så dygtig en pianist.
Jeg bliver i så godt humør efter sådan en dejlig formiddag.
Vi sang Halfdan Rasmussen sange. Bl.a. "Noget om kraft"
Første vers lyder:
Med store undrende øjne går jeg,
hvor anemonerne lyser hvidt.
Og midt i forårets lysvæld står jeg
og ser mod himlen og spørger blidt:
Hvem opfandt lærken og nattergalen,
hvem satte knopper på birk og bøg?
Og hvem bestemte, at netop svalen
sku' være svale og gøgen gøg?
De øvrige vers finder du i Højskolesangbogen nr. 122 og syng den gerne selv!

Tilbage på Skrænten blev der klædt om til 'cykeltøj', og så gik turen til Juelsminde, for at købe de daglige fornødenheder.
Når solen skinner, er det lige som om alle bliver i lysere humør. Jeg blev overhalet af et par cykelryttere. De har jo ikke ringklokke på cyklerne. så de råbte, for at få mig til at køre længere ind til siden på cykelstien, så de kunne komme forbi. De overhalede og smilede venligt til mig. Det er helt anderledes end min gode bekendt kan berette. Hun gik tur på cykelstien, da en flok cykelryttere kom kørende. En råbte til hende."Gå til siden, din gamle kælling". Hvis det var mig, de havde råbt sådan til, kunne jeg have fundet på at vælte dem af cyklen! Man har bare at opføre sig pænt over for ældre kvinder!

lørdag den 1. april 2017

Jeg vælger mig april

Bjørnstjerne Bjørnsons digt kommer jeg altid til at tænke på, når vi når april.
Jeg vælger mig april
i den det gamle falder,
i den det ny får fæste,
det volder lidt rabalder, -
dog fred er ej det bedste,
men at man noget vil.

 Jeg vælger mig april,
fordi den stormer, fejer,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner ejer,
fordi den kræfter vælter, -
i den bli'r somren til!

Ja lad os håbe, vi får en god sommer. I går var da en god begyndelse. Varmegrader på op til 18 grader her på Skrænten. Dejligt!
Jeg har Iøvrigt besluttet mig for, at jeg i år ikke vil lade mig overraske/narre, selv om det er det man må den 1. april. Men lad os nu se. Vi får i dag besøg af bl.a. børnebørnene, så de vil måske prøve.