søndag den 27. juli 2014

Balikjolen luftes i denne tid

1
Denne kjole hjembragte manden min og min søde datter, da de for nu efterhånden en del år siden var på Bali. Heldigvis kan jeg stadig passe den, og den bliver luftet når vejret er varmt, og det er det jo nu, så i sommer har den virkelig været i brug.Jeg elsker denne røde kjole!


Så fik Noah sin cykel

Farfar havde lovet Noah en ny cykel, når han kunne cykle uden støttehjul. Det havde hans søster fået, så selvfølgelig skulle Noah også have en.
Noah har en fin balance, og har i lang tid cyklet uden støttehjul, så nu var tiden kommet til indkøb af cyklen.
Vi mødtes med Noah og hans far for at vælge cykel. Noah vidste ikke, hvad der skulle ske, blot at der var en overraskelse til ham.
Noah var ikke i tvivl om, hvilken cykel han ønskede sig, så det har en hurtig beslutning.
1
Her er en meget glad dreng parat til udfordringer på to hjul. Og det gik rigtig hurtigt - også lidt for hurtigt efter farmors målestok, men han klarede det.
Det var vigtigt, at der kom et "båthorn" på cyklen.



6 tons sten blev flyttet



Manden og sønnen havde gravet af, så der kunne lægges sten ved sommerhuset. Nu skulle ral så indkøbes. Men det blev lidt af en opgave. Vi spurgte på betonfabrikken i Ringkøbing, men det havde de ikke. De havde kun noget, der hed blå Thyborøn. Men vi skulle jo ikke have blå sten. Da vi så spurgte en lokal, hvor de fik sten leveret fra, var svaret betonfabrikken. Vi skulle bare gå om bag ved og spørge der. Og ganske rigtigt. Der lå jo lige det, vi skulle bruge - i store mængder. Men derude har det et andet navn!
Manden havde beregnet, hvor meget, der skulle bruges. Jeg syntes, det lød af meget med så mange tons, men han plejer at regne rigtigt så....
Aftalen var, at det skulle leveres mandag formiddag, så vi kunne komme i gang inden det blev for varmt. Men ak, der kom intet, så da det blev middag, ringede vi - og de beklagede, at der var sket en fejl, det skulle straks blive leveret. Og der kom så et halvt billæs. Der vejer man vist ikke!
Det ser ikke ud af meget, men her er ca. halvdelen tilbage, efter vi har arbejdet i 2 dage.
Sådan ser det ud, når det er færdigt. Billedet snyder. Det er bredt - og det var bare hårdt at få klippet fiberdug til og få alt lagt ud. Men vi gjorde det!!!
1
Der blev heldigvis også tid til at nyde det lidt. Og dejligt, at cyklerne kom hjem. De har været stillet hos naboen i to et halvt år, og de manglede kun lidt luft og at blive vasket, så var de klar til en cykeltur.
Den første tur gik langs fjorden til Ringkøbing, hvor vi indtog en dejlig middag på Hotel Ringkøbing.
Her gik vægterne en runde og sang vægtervisen


Ringkøbing er en dejlig by at besøge, og især når turen ind går langs fjorden på cykel.
 



mandag den 14. juli 2014

Vandreture langs Vesterhavet

Jeg elsker Vesterhavet i al slags vejr

Havet viste sig i dag fra en lidt barsk side. Men jeg elsker at gå der, uanset om solen skinner, som den gjorde de 2 foregående dage, eller som i dag, hvor der blæste ret meget. 
Jeg havde udset et lille sted, hvor jeg ville sidde og tegne lidt. Men det blev også kun lidt, da det var vanskeligt at holde styr på papiret.
I dag hentede manden mig i Søndervig - de andre dage, er jeg gået både frem og tilbage. Oplevelsen er aldrig ens, selv om strækningen er den samme. Jeg ser på alt. Mærker på sten. Samler drivtømmer, som ofte kommer med hjem i rygsækken. Det er derfor aldrig til at vide, hvor lang tid mine ture langs stranden tager. Bølgernes brusen er ren meditation for mig.

torsdag den 10. juli 2014

Så fik Emmy sin fødselsdagsgave

Den 26. april var vi til en dejlig fødselsdagsfest hos Emmy. Solveig, Vivi og jeg gik sammen om gave, som var en tur i vores selskab til bl.a. Fåborg Museum. Gaven blev givet i går. Jeg hentede Emmy kl. 8.30. Klokken 9.15 var vi alle placeret i Vivis bil i Vejle, og så gik turen mod Fyn. Vi fik nogle vældige regnbyger i starten, men da formiddagskaffen skulle indtages, skinnede solen, og det var allerede varmt.
Vi fandt den skønneste plet
Så er der serveret for Emmy og Solveig
Vivi havde medbragt kaffe, rundstykker og kringle - og havde også husket mælk  til Emmys kaffe.

Vi fik såmænd også selskab af et par myrer, men hvad gør det, når man er ude i så dejlig en natur - og solen skinner!
Vi havde en rigtig dejlig dag. Var kulturelle. Fåborg har et fint lille museum. Vi fik shoppet. Og ikke mindst fik vi en masse dejlig mad. 
Hvis det er sundt at grine, så er jeg utrolig sund i dag, selv om jeg spiste meget mere, end jeg plejer.
Vi sluttede dagen af med middag i Middelfart. 
At det viste sig, at vi havde valgt den varmeste sommerdag i år, kunne vi ikke vide, da vi planlagde turen. Men alting er nu bare dejligere om sommeren, når solen skinner.
Jeg siger TAK for 14 timers dejligt selskab.


tirsdag den 8. juli 2014

Morgensang

Min dag startede med morgensang i Juelsminde Kirke. En tradition jeg var med til at starte, da jeg var formand for As Menighedsråd.
Juelsminde kirke - Hedensted 
Det er altid dejligt at starte dagen med sang - og mødes med andre sangglade venner og bekendte. 
Der er morgensang hver tirsdag kl. 9 enten i As, Klakring eller Juelsminde Kirker i sommer- månederne.  Næste tirsdag er det i Klakring.Vi synger 4 sange. Kirkesangeren læser en tekst, og sammen beder vi fadervor. I dag sang kirkesanger Jette Foldø solo, og organisterne Annelise Frederiksen og Jytte Kragh spillede sammen  et par numre på henholdsvis violin og klaver. DEJLIGT så tak for det.
Må din dag blive fyldt med sang!


søndag den 6. juli 2014

Motionsdag

Jeg har været flittig til at motionere i dag - også mere end jeg plejer.
Først en cykeltur over for at se  "Åben have" med bl.a. roser.
1
Det var såmænd en fin have, men måske var jeg lidt for sent på den med hensyn til roserne. For når der er mange visne roser, er det ikke den samme oplevelse, som når de står fint udsprungne. Jeg fik faktisk lyst til at tage en saks og klippe de visne af. Men haven var i øvrigt holdt fint, praktisk taget intet ukrudt at se.
I eftermiddag - efter jeg havde været ude at soignere min egen have - tog jeg mine vandrestave og gik ned for at se et lille galleri, som er åbnet for sommeren. Det var heller ikke den store oplevelse. Så måske har jeg haft en for kritisk dag i dag!
MEN lige nu har vi spist  ude i gården. Hjemmelavede burgere og hot dogs - UHM, og så med en Fynsk Forår fra Ørbæk Bryggeri til.

Det er manden, der drikker Faxe Kondi og jeg nyder øllen. Så velbekomme sige jeg bare.

 

torsdag den 3. juli 2014

Banebroderi på Glud Museum


1
I dag den 3. juli sad vi og broderede på banetæppet på Glud Museum.
Der var mange besøgende. Det var rigtig museumsvejr, så det var hyggeligt at tale med de besøgende, som viser stor interesse for vores projekt.
De dage, der er arbejdende værksteder på Glud museum, kan du møde os der. Det er  den 6., 10., 24. og 27. juli. Vi deltager også i markedsdagene den 2.-3. august.
Har du interesse i at se mere om Det østjyske landsbymuseum, Glud Museum, så kig forbi på 
www,gludmuseum.dk.