torsdag den 21. januar 2016

I sne ....

I sne står urt og busk i skjul. Det ses tydeligt, hvis man går en tur i haven
Det er en usædvanlig dejlig morgen. I nat har det været det koldeste, jeg har set i år, så det var på med alt det varme tøj, da turen startede klokken 8. Men at opleve en så pragtfuld morgen, gør en i rigtig godt humør. Jeg elsker sne og frost - lige indtil jeg i aftes skulle ud at køre i min bil. Den var dybfrossen. Min bil plejer at have pladsen i garagen, men i vinter må den stå udenfor, så lige nu er der er lidt arbejde at gøre, inden man starter ud.
Jeg kunne næsten ikke få mig selv til at gå rundt på græsplænen her til morgen. Den er hvid og helt ubetrådt, men jeg skulle lige over og kigge på, hvad der sker med tulipantræet, der før frosten stod med store knopper.
Nu må jeg vente og se, hvad der sker med de knopper. Tager de skade af frosten, eller klarer de den?
Når solen står smukt op, går den også smukt ned. Det oplevede jeg i går sidst på eftermiddagen.
Nå jeg må i gang med dagens gøremål, der er mange. Jeg havde nu mest lyst til bare at være udenfor i det dejlige solskin.

 

tirsdag den 19. januar 2016

En lille barselsgave

Så fik jeg en barselsgave færdig. Jeg kender 2, der  venter drengebørn. Den ene forventes født i slut januar og den anden i slut februar.
Et barnevognstæppe og en sprutte er nu klar til at blive afsendt.

Det tager mig faktisk længere tid, at hækle og "pynte" en sprutte, end jeg forventede, men sådan er det ofte for mig. Jeg tror lige, at det kan jeg nemt ordne. Det kan jeg også, men det tager TID. - Men skidt, jeg hygger mig med det.
 
 


Lidt blandet

I dag var der endelig lidt sne. Tænkt at man næsten kan længes efter snevejr. Men helt ærligt, så var jeg lidt misunderlig, når jeg hørte om, at der andre steder i landet var sne.
Da jeg startede ud i morges på min morgentur, var det hvidt derude, og lidt sne kom der stadig. men inden jeg var hjemme igen efter en time, var det nu mest regn, der kom ned.
Jeg nåede lige ned i haven og kigge til hyacinterne, som står så fint i sne
Himlen så både mørk og lys ud
Jeg vil også lige vise, at jeg nu er færdig med en lille bluse, der kan varme min ryg.
 
 

tirsdag den 12. januar 2016

Regnvejr i januar

Pu ha hvor det regner. I dag var jeg alene på gåturen, så der skulle lidt overtalelse til at finde regntøjet frem. Men på med det og ud i mørket. Jeg ved nemlig, at jeg senere ville fortryde, hvis jeg ikke kom afsted.
I går blev det nemlig blot til en kort tur, da vi startede med at synge. Dejligt at være i gang igen med sang. Man bliver simpelthen så glad af at synge.
I det hele taget er der jo meget, der starter op igen her efter nytår. I aften skal jeg ud og læse op. Det glæder jeg mig også til. Jeg ved nemlig, at det bliver hyggeligt. Jeg ved, at tilhørerne er debatlystne, og jeg holder meget af en god, konstruktiv diskussion om litteratur.
Sidste uge var en forholdsvis stille uge. Det er rart somme tider ikke at have for mange aftaler, men bare være her hjemme. Jeg må nu også sige, at vi forstår at hygge her på Skrænten. Når manden tænder op i brændeovnen, og vi nyder varm chokolade med nybagte boller, så er jeg tilpas.
Jeg får ikke taget billeder for tiden. Jeg ved ikke hvorfor, men sådan er det bare.

mandag den 4. januar 2016

Blæst og kulde

Jeg giver blæsten skylden for, at jeg vågnede i nat med ondt i hovedet. Jeg skal da lige love for, at vinteren kom blæsende, og mit hoved holder tilsyneladende ikke af blæst. Meget fik jeg ikke sovet i nat. Selv om jeg havde ondt i hovedet, besluttede jeg, at jeg måtte med ud på vores morgentur. Vi har holdt nytårsferie, så i dag var starten på det nye år med hensyn til vandreturene. Vi starter kl. 8 og det er kl. 8 og ikke 5 minutter over. Det passer mig fint.
Jeg havde fundet vintertøjet frem, så jeg var klar i hvert fald med hensyn til påklædning.
Jeg skal lige love for, at der stormede. Det var svært at holde balance, da vi først kom ud i det fri. Men fast stod vi da, og kom igennem.
Tilbage i mit lune bo, var der lidt korrespondance, der skulle klares. Det er det blevet.
De gøremål jeg ellers havde bestemt, skulle klares i dag, er udsat.
Nu vil jeg pleje mig selv, og håbe på, at hovedet snart bliver bedre. Jeg vil putte mig under et dejligt tæppe, da jeg fryser. Manden siger, at det i hvert fald er varmt over hele huset, og jeg tror ham gerne. Det er nok mig, der er en "frossenpind" i dag.

søndag den 3. januar 2016

Farvel jul

Endelig fik jeg taget mig sammen og kom i gang med at pakke julen sammen. Den anden dag opgav jeg jo. Men efter morgenmaden, en hurtig gåtur (det var koldt) og et varmt bad, så var jeg klar til at gå i gang. Jeg ved ikke, hvorfor jeg i år har så svært ved det. Hver enkelt ting blev blidt holdt i min hånd, og tankerne gik tilbage til, da den var hos os første gang. Så det tog sin tid. Jeg føler mig virkelig rig ved at have så mange dejlige minder.
Nu vil jeg sætte mig og læse, først avisen og derefter i en af mine dejlige bøger. Jeg har nemlig ondt i nakke/skuldre, så det er vist ikke godt at strikke eller hækle.
Der blev plads til en af de fine blomster, vi har fået, så den vil jeg sidde og nyde.

lørdag den 2. januar 2016

2016 starter med at jeg udsætter.

Det lover faktisk ikke godt for 2016. Jeg starter med at udsætte. Jeg havde besluttet, at julen skulle pakkes væk i dag. Det var min tanke i går, men da jeg stod op i dag og gik ind i stuen, tænkte jeg, jeg bliver trist, hvis alt pakkes væk nu. Derfor har jeg besluttet, at det først skal ske på mandag. Jeg vil nyde det lidt endnu.
I år har minderne nemlig nærmest stået i kø. Det er 50 år siden, vi købte vores første julepynt hos købmand Skovgaard i Solbjerg. Vi var lige blevet gift, og selvfølgelig skulle vi have juletræ i vores nye lejlighed, men vi havde jo intet at pynte med. Derfor købte vi ind hos den lokale købmand. Alt - eller næsten alt - hvad vi købte, har vi endnu, gemt i de originale kasser. Så da datteren og jeg i år skulle pynte træet, blev det med den julepynt, der er 50 år gammelt, samt det, vi har fået foræret, eller selv købt, når familien har været rundt i verden.
Nogle kan måske huske disse glasting, som er meget skrøbelige, men altså hos os har holdt i 50 år. 
Julemanden blev indkøbt første gang, vi besøgte datteren, da hun  næste lige var startet på Yale .
Besøget fandt sted i oktober måned, og jeg kan se for mig, de flotte farver, der var på den tid af året der, samt alle de små egern, der løb omkring overalt.
Nu vil jeg sætte mig i stuen og nyde det.