søndag den 29. juni 2014

Mere broderi

Yderligere et par dage blev brugt på kursus på Karlsminde hos Emmy Hansen.
I år kolliderede broderikurset med anden aktivitet. Men heldig var jeg, da der er 2 kurser. Så de 2 dage,  hvor gæsteunderviser, Kirsten Frederiksen, kom, og underviste i indbinding og fremstilling af æsker efter bogbindermetoden, så vi kunne få broderierne sat ind i æsker eller bøger, fik jeg lov at konvertere til det sidste kursus. Så stor Tak for det.

Her er det færdige resultat. To indbundne bøger.
En farvestrålende bille i gobelinsyning.
I den lille bog er billedet syet med petit point. Det voldte mig noget besvær. At sy det lige kom jeg ret hurtigt efter, men sy på skrå er jeg slet ikke sikker i endnu. Og det er nødvendigt at sy på skrå, da det ellers trækker sig. Men jeg får det vel lært! 
UDSTILLING
Midt på eftermiddagen sprang jeg på cyklen og begav mig af sted for at se, hvad holdet havde produceret. Til slut viser man de ting frem, som man har lavet.  Undervejs har man nemlig dårlig tid til at  beundre, hvad de andre har gang i. -Og se lige her


Det er simpelthen imponerende, hvad der kan nås på 4 dage. Men der arbejdes også hele tiden, kun afbrudt af nødvendige spise - og grinepauser.







lørdag den 21. juni 2014

Broderikursus

Så er et af årets højdepunkter i gang, nemlig broderikursus. Jeg har glædet mig til igen at være sammen med dejlige, glade, sjove brodøser. Det er efterhånden blevet en tradition, at vi mødes på Birkemosevej hos Emmy, der er vores dygtige lærer. Jeg er heldig at bo tæt på. Men man kan såmænd sige, at det er et helt lille internationalt hold. - En kommer fra Spanien og 2 fra Tyskland. Men der er nu da også deltagere fra Bornholm, Sjælland, Fyn og Jylland.
Der er meget, der skal pakkes, for man ved jo aldrig, hvad man kan få brug for!
Der er heldigvis god plads i lokalerne.
Her er Susan i gang
Inger broderer en bille
Maja leder nok efter en helt bestemt farve, medens Kit studerer, hvordan man broderer petit point.
Desværre kan jeg ikke være med de 2 sidste dage, så jeg forlod selskabet efter en hyggelig grillaften.
Og ih hvor jeg føler mig sund - for det skulle jo være sundt at grine, og det har vi virkelig gjort!
TAK til jer alle og ikke mindst til Emmy for et veltilrettelagt kursus. På gensyn til næste år!


tirsdag den 17. juni 2014

Selskabte plager

Jeg kan godt ind imellem undre mig over, de selvskabte plager, jeg udsætter mig selv for.
Jeg har i dag været i haven for at luge ukrudt lige fra klokken 8 i morges, kun afbrudt af en kortere frokostpause,og indtil aften. Det var MEGET tiltrængt, men hvorfor kan jeg ikke bare tage det lidt ad gangen? Det havde jeg jo besluttet mig for skulle ske i år, da både min ryg og bevægeapparat, absolut ikke kan klare lange arbejdsdage. Det ved jeg kun alt for godt. Men solen skinnede så dejligt, og når jeg var ude, kunne jeg da lige så godt tage et bed mere! Og på vej i garage med haveredskaberne, skulle jeg forbi et sted, som også trængte, og så... Sådan gik hele dagen.

Ingen skal dog være i tvivl om, at jeg holder rigtig meget af havearbejde, men alt med måde. Jeg er bare ikke særlig god til mådehold.

mandag den 16. juni 2014

En ensom natnut

Ih hvor jeg føler mig alene! Jeg er egentlig "født" hos Tante Kaj:  http://www.tantekaj.com/, 
hvor mine søskende bor, men nu skal jeg foreløbig bo her på Skrænten hos en, der kalder sig farmor. Det kan måske også være godt nok, men jeg savner sådan nogle legekammerater, som jeg kan have det sjovt sammen med. Sove kan jeg da ikke hele tiden. Hun har ganske vist lovet  mig, at der kommer nogen flere, men ikke hvornår. Og se lige, hvad hun har sat mig sammen med - en mus og en, som jeg ikke ved hvad hedder, men som ser noget mærkeligt ud. Jeg håber virkelig ikke farmor får sovet ret meget, men i stedet kommer i gang, så der bliver lidt liv i huset - ellers må jeg jo se, hvad jeg selv kan finde på af nattesjov.

torsdag den 12. juni 2014

Broderiprojektets sommerferiestart

I går tog vi hul på sommerferien. Brodøserne var samlet  hos Emmy for at brodere - men nok så meget for at ønske hinanden en god sommer. Vi startede med champagne og jordbær nede ved søen på en utrolig dejlig solskinfyldt dag. Tænk hvis sommeren fortsætter sådan!
Som det ses, gik snakken livligt!
  - og Ulla lavede jordbærlagkage.
Men broderet blev der sandelig også - her er Anne Dorthe i fuld gang.
Nu broderer, de der har mulighed for det på Glud Museum, når der er arbejdende værksteder i sommermånederne. Men alle har dog hjemmearbejde, så  projektet ligger bestemt ikke stille.






Rod, rod og mere rod

Det er godt det er et sommerhus, og at sommeren er her. Det er nærmest umuligt at være inde i huset. Nu er alle tingene kommet retur fra opmagasinering. Hvordan er det da gået til, at der er så meget samlet sammen? Selv om vi har haft huset i mere end 25 år - nærmere de 30, kunne vi da for pokker ha' ryddet op! Jeg undskylder nu overfor mig selv, at pludselig skulle huset bare ryddes, og dengang i oktober måned for 2 år siden, kunne jeg ikke overskue på kort tid, at få ryddet op og smidt ud.

1
Heldigvis blomstrer lupinerne, så når vi er udenfor, er der da lidt dejligt blåt at se på.
1
- og hvis går over til søen, så står åkanderne i blomst
1
Men-men-men, der er rigtig meget at gøre. Får vi nogensinde styr på det igen?
Gæt i øvrigt hvad manden fik til FARS DAG. - En ny trailer, så kan han igen køre på lossepladsen. Den gamle var simpelthen slidt op. Og jeg må indrømme, at det er mig, der fylder i den. Men heldigvis er han flink til at køre - for jeg kan nemlig ikke håndtere en trailer.


tirsdag den 3. juni 2014

Jordbærsæsonen er skudt igang


1

Så er jordbærsæsonen startet her på Skrænten. I går nød vi friske jordbær, ganske vist ikke danske, men de tyske gik nu også an - serveret med dejlig is til! At nyde duften, da de blev transporteret hjem, gav dejlige mindelser om lyse nætter, og dejlige badeture. Vi har nemlig flere gange haft jordbær med på stranden. De smager helt utrolig godt efter en badetur en stille, varm aften.
I mit jordbærbed, er der en del grønne bær, så det er bare at vente og glæde sig, og håbe på, at fuglene eller andre ubudne gæster ikke spiser dem, før de er modne nok til os.

søndag den 1. juni 2014

Besøg hos Marie

Jeg har været "ude af drift". Jeg har haft brug for at nyde dagene i ro og mag her hjemme, men i går fik jeg mig samlet lidt - på mandens opfordring - så vi kørte ud for at besøge Marie Drewes. Marie åbner hvert år i maj måned sit private hjem og udstillingsstalden på Møldruphus. Vi er kommet der gennem efterhånden en del år, og det er så dejligt at besøge hende og hendes mand. De bor på en skøn plet.
1
Der er en pragtfuld natur omkring Møldruphus - og Gudenåen.

.
Jeg glæder mig allerede til næste år. Måske skulle vi gøre alvor af, at besøge dem i  Skagen, hvor de har en bolig, en tidligere legatbolig, som de nu har købt, og hvor vi hvert år inviteres til at besøge dem. Skal det måske være i år?
Besøg Maries hjemmeside: www.mariedrewes.dk