lørdag den 30. maj 2015

Nyt kunstværk i Palsgaardparken

I torsdags blev "slotsvasen" afsløret
1
Vasen er lavet af billedhugger Sophia Kalkau og hedder "Another way of watching.
Det er den tredje skulptur, der nu er opstillet i parken. 
Det er altid en fornøjelse at gå tur i parken, uanset på hvilket tidspunkt af året, det er, er der altid noget at se på.











fredag den 29. maj 2015

Ikonskrivning

I onsdags var ikongruppen samlet for at skrive ikoner. Jeg er i gang med denne
og har været det i alt for lang tid. Det er til en foræring. Heldigvis er der ikke sat tidsfrist på, men inden december SKAL den være færdig. Men det tager altså sin tid, at skrive en ikon, især når man kun får noget lavet 1 dag om måneden, når vi samles. De andre er flittigere end jeg, men jeg får ikke lavet noget her hjemme, selv om jeg hver gang tænker, at det kunne jeg nu godt lave inden næste gang, vi mødes.
Det er bare så hyggeligt at være sammen med ikongruppen. Jeg glæder mig hver gang. Vi starter med morgenkaffe og Hannes nybagte boller. Vi opdateres om, hvad hver enkelt har oplevet, siden vi sidst var sammen. Vi følger hinandens gøren og laden i tykt og tyndt. Her kan man sige alt, hvad der ligger en på sinde - og blive forstået!

Strik, pil op, strik....

Jeg er vist en klovn til at læse strikkeopskrifter. Dette arbejde har i hvert fald voldt noget besvær, og har været sendt i skammekrogen adskillige gange.
Det er Hanne Pjedsteds opskrift på tørklæde. Da jeg så det, vidste jeg, at det ville være godt til at varme min svage nakke, og det skulle vel ikke være så svært at strikke, så opskriften blev straks bestilt. Men ak, jeg forstod ikke, at få trådene til at være de rigtige steder, når jeg havde opsamlet masker op og skulle til at strikke 'siderne'. Så blev det lagt til side. Blev taget frem igen, for jeg måtte da kunne finde ud af det! Blev lagt til side igen.Til sidst tænkte jeg, at jeg bare måtte gøre noget, om det var rigtigt eller forkert måtte så være lige meget. Godt at jeg ikke havde valgt helt hvidt garn, for det tog lidt skade af, at blive trævlet op så mange gange.
På det tørklæde første tog jeg ind på hver 12. pind.
Nu mente jeg, at jeg forstod hvordan man kunne gøre, og så jeg måtte hellere strikke et mere, da jeg fandt ud af, at der nok kun skulle tages ind på hver 6. pind.  
Nu har jeg gjort mig mine egne notater med maskeantal m.m. Så måske skal jeg strikke et mere og lege med farvesammensætningen - for det er altså rigtigt, at det er godt til at varme nakke og hals.

torsdag den 21. maj 2015

Tre generationer ved Vesterhavet

Der var godt nok blæsevejr ved Vesterhavet i torsdags. Måske er det første gang, Noah er ved Vesterhavet - i hvert fald ved Søndervig.
 
Mor og storesøster er derimod godt kendt med dette hav.

torsdag den 7. maj 2015

Maskernes monument

I går deltog jeg i en strikkeworkshop på Vejle Bibliotek. Det var kunstneren Isabel Berglund,
 
der inviterede.
Hun er leder af projekt "Maskernes monument". Isabel Berglund er inviteret af Trekantområdet og kunstmuseum Trapholt i Kolding til at udføre projektet "Maskernes monument", der skal blive til 6 store værker udført i håndstrik. De færdige værker vil have form som huse, hvor vægge og tag består af håndstrikkede trekanter, der er syet sammen.
Da vi skulle mødes i foreningen Seriøs strik for sjov... om aftenen, var det nærliggende også at bruge eftermiddagen på strik.
Trekanterne skal have et bestemt mål (bund 35 cm og højde 50 cm) og skal strikkes i garn, der udleveres af kunstneren. Det er nu ikke let at ramme disse mål.Vi får ingen opskrift på maskeantal eller lign. da man bruger de pinde og det mønster, man synes om, så trekanterne bliver forskellige.
Det blev en hyggelig eftermiddag.
Rigtig dårlig billedkvalitet, undskyld !!!!!!!
Vejle strikker i "neonorange". De andre byer strikker i andre farver  - eks. gul og mørklilla.
Jeg har i dag strikket min første trekant. Jeg klippede en skabelon, men alligevel tog det mig nogen tid at finde ud af, at få det til at passe. Men nu er jeg sikker på, målene er overholdt!
Særlig spændende er den nu ikke, så næste må gerne blive lidt sjovere! 







tirsdag den 5. maj 2015

Nyt fyr på en kold dag

Lige nu må jeg tilstå jeg fryser. Det har længe været bestemt, vi skulle have nyt varmefyr, men vi ville vente med montering, til det var varmt vejr. På en dejlig solskinsfyldt dag - for nogen tid siden -  blev det så bestemt, at det skulle være i dag, den 5. maj. Men ak, hvad sker så, det er regnvejr og rigtig råkoldt. Vejrudsigten siger jo nærmest, at der bliver skybrud. Jeg havde planer om at køre på visit, men det har jeg aflyst.
Måske fryser jeg, fordi jeg er lidt træt. Kom sent i seng i går, og var oppe - inden klokken 6, for at være sikker på, at der var varmt vand til badet. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget! Jeg nåede min sædvanlige gåtur, inden det blev regnvejr. Når man er en time før på den, er det andre mennesker, man møder på sin vej, så det er ret hyggeligt, når der alligevel bliver råbt et glad godmorgen, fra andre end dem, jeg plejer at møde.
Nu håber jeg bare, at det holder stik med, at det "kun" tager et par dage, at installere det nye fyr. Der bliver i hvert fald arbejdet på det.
1
Der ser ret rodet ud i gården, men værktøjet er i orden

 


søndag den 3. maj 2015

Broderikursus hos Elins Broderier i Hjerm

I går var "banebrodøserne" på kursus hos Elin, Elins Broderier, i Hjerm. En pragtfuld dag. Det er altid sjovt at være i selskab med disse dejlige damer. Vi skulle lære gobelinsyning - og der var noget at lære for mig. Jeg syntes, det var ret svært. Her er hvad jeg nåede på denne dag
Ja, jeg ved godt, det ser ikke ud af meget. Man skal vist være brodøse for at forstå det. Manden min forstår i hvert fald ikke, at man kan få en dag til at gå med det!
Selvfølgelig kunne jeg ikke dy mig for at købe lidt med hjem, så nu er der da noget at gå i gang med. Jeg købte også Elins seneste bog
Det er helt rigtigt. Broderi er balsam for sjælen!
Han bliver da vist også rigtig sød, når han får farve på!
Billederne her taler vist for sig selv. Det var en dejlig dag:
1