fredag den 29. august 2014

En snegl på vejen

En snegl på vejen, er tegn på regn. Det kom til at passe. Jeg mødte denne snegl på min tur i går.
Her kan man se, at den har travlt med at spise græs.
Da jeg vågnede her til morgen trommede regnen på ruden, og det gør den stadig. Så.....


Augustdage i sommerhuset

Hvor heldig kan man være? Solskin og et par dejlige dage i sommerhuset. Egentlig var planen, at der skulle  arbejdes derude, men det blev der nu ikke så meget af. Man må da være ude, når solen skinner?  En dag cyklede vi langs Ringkøbing Fjord ind til Ringkøbing. Og hvad kan man da ikke møde på sin vej?
Alt er vist klar til andejagten.
Der var livlig aktivitet på fjorden. Der var vist fint surf vejr!
Desværre var der modvind (stærk blæst) på vejen hjem - og jeg hader modvind, når det går hjemad. Jeg plejer at tage bestik af, at have modvind ud og rygvind hjem - når man nu ikke kan få medvind begge veje.
Dagen efter var der igen solskin, og mandens forslag om en cykeltur til Hvide Sande blev straks godkendt. Så det var bare op på cyklerne og af sted. Her går cykelruten inde i klitterne, ned forbi Nørre Lyngvig Fyr. En pragtfuld tur på godt 17 til 18 km hver vej.
Hvide Sande er altid et besøg værd.  Vi gik ned på det gamle havneområde.
1
1
Så kom vi til et område, der hedder Mamrelund.


1
Her ligger en sheltersplads side om side med luksuøse husbåde.


1
Efter cykelturen derned og en vandretur ude i Mamrelund, var det tid til frokost. Den blev indtaget på Restaurant Komandobroen.
Fiskefrikadeller. Uhm hvor smagte de godt. Det var ikke nogen, der lige havde været en tur i "mikroen", men frisk stegte, og pommes fritterne smagte dejligt af kartofler. Jeg tror, det var lige før manden fortrød, at han havde valgt rugbrød.
Herefter gik turen tilbage mod Søndervig. Men lige udenfor Hvide ´Sande faldt mit øje på noget, jeg måtte ned og se
Hvad det var for et "kunstværk" fandt vi ikke ud af. Men vi fandt ud af, hvor den nye indgang til udstillingslokalet under slusen er.
Med vinden i ryggen det meste af vejen, var det en dejlig cykeltur hjem. Tilbage i Søndervig måtte der en stor is og en cafe latte til, inden bilen blev pakket og turen gik tilbage mod Skrænten.








mandag den 25. august 2014

Industrimuseum i masker

Hvad er nu det? En titel mange strikkere vil komme til at kende det næste års tid.
I går var medlemmer af foreningen Seriøs strik...For sjov til inspirationsdag på Horsens Industrimuseum. Inspiration, der gerne skal munde ud i en strikudstilling, til næste år. Inspiration var der virkelig nok af. Jeg har ikke tidligere deltaget i foreningens temaudstillinger, da jeg ikke har følt, at jeg var en så dygtig strikker, at jeg havde noget at gøre der. Men inden jeg tog hjemmefra havde jeg "talt med mig selv" om, at hvis jeg kunne finde små ting, som jeg kunne omsætte, ville det være sjovt/hyggeligt at deltage. Måske bliver det denne gang?
Jeg fik taget disse billeder
Tern på gulvet kan ses fra flere vinkler.
Måtte set fra forskellig vinkel.
Tern fra en skjorte i Klædeskabet.
Nærmest pinlig orden i trykkeriet.
Jeg fik også tegnet lidt, da mit fotoapparat ikke kunne 'nå' helt op under bjælkerne.
TAK til alle de dejlige strikkere, der havde taget turen til Horsens. Alene selskabet med dem er inspirerende for mig.



 




fredag den 22. august 2014

Noget om at gå - i regnvejr

Jeg holder utrolig meget af Halfdan Rasmussens digte. Vender ofte tilbage til dem, når jeg får lyst til at hyggelæse digte. Inden jeg skulle ud på min daglige tur i dag læste jeg "Noget om at gå", da den passer helt perfekt til både vejret og mit humør. Du får lige lidt her:

Nu falder regnen monotont og trist
og lægger spejle ud på sti og vej.
På himlen vandrer skyerne, og hist
hvor vejen krummer ryggen vandrer jeg.

Jeg går og nynner på en melodi
om markens blomster og de vilde hegn.
Og er den ru og hæs er det fordi
min røst blev stemt af vestenvind og regn.

Du må selv læse videre. Du finder mange dejlige digte i bogen Tosserier.
 
I går skinnede solen da lidt, og jeg fik luftet (tørret) næsten alt vasketøjet ude. Jeg ejer nemlig ikke en tumbler, så det er bare med at være opmærksom på vejret, når vasketøjskurven skal tømmes. Det var først sidst på dagen, vi fik regn her på Skrænten, men så kom den også i rigelige mængder.
Mit sind bliver nu noget lysere, når solen skinner. Det giver mig mere energi. Så jeg håber, det bliver ret langsomt, vi skal vænne os til at undvære solen. Men lige nu gemmer den sig godt bag en grå skymasse.





torsdag den 21. august 2014

Syn hos Ford og Vejle Kunstmuseum

I går var jeg i Vejle. Bilen skulle synes, og det tager Ford sig af. For ikke længe siden, var den til et af de eftersyn, man bør overholde, for at sikre sig bilen er i god stand, så jeg kan være sikker på, at den  både befordrer mig ud og hjem sikkert - og holder prisen! Så jeg troede blot, det var en formssag. Men AK! Jeg har en aftale, at jeg vil se fejlene, inden de udbedres. Så da bilen var hejst op, og vi kiggede ind under den, var lydpotten nærmest gennemtæret. Så den kunne ikke gå igennem et syn, da miljøreglerne for udstødning ikke var overholdt. Så der måtte en ny lydpotte til, og det havde de ikke hjemme, så ud i byen og få fat i en sådan.
Jeg besluttede så, at gå på Vejle Kunstmuseum, medens de arbejdede på bilen.

Fotografi af Vejle Kunstmuseums hovedindgang
Her blev jeg noget skuffet. Måske lidt min egen skyld, da jeg troede Merete Barker udstillingen stadig var der, men den var nedtaget i søndags. Nå så var der Albert Bertelsen, som jeg gerne ville se. Den bestod af blot 8 billeder, kan man kalde det en udstilling ? Det koster ikke noget, at besøge museet. Måske skulle de tage lidt entre, og så få lidt mere kvalitet i udstillingerne.
Besøget på museet var ret hurtigt overstået, så var der kun at gå en tur i byen. Egentlig gad jeg slet ikke det. Aftalen med værkstedet var, at de skulle ringe til mig, når bilen var færdig. De vurderede det til engang over middag. Da klokken var 3, og jeg stadig ikke havde hørt noget, gik jeg tilbage, og der stod bilen færdig. Hvorfor de ikke havde ringet, var der ikke rigtig nogen, der kunne svare på. Men nu er den synet og med ny lydpotte, forventer jeg, at den er trofast mod mig de næste par år.
Ny Ford Ka Titanium udvendigt design

tirsdag den 19. august 2014

Besøg på Horsens Kunstmuseum

 horsens kunstmuseum
Jeg nåede det lige. Der var 2 udstillinger, jeg gerne ville se på Horsens Kunstmuseum. Den ene var Donationer. Især Erik A. Frandsens billedserie. Men Nicoline Liv Andersens kreationer lød også spændende. Jeg har læst en del om hende i vores lokale avis.
Nicoline Liv Andersens kreationer er lavet af sugerør - vildt imponerende!
1

1


Til denne figur var teksten: Dansen med det døvstumme øje - den blinde.
1
Her ses ret tydeligt, at det er sugerør, der er klippet i stykker i forskellige størrelser.
Erik A. Frandsens billedserie fra bl.a. USA rørte mig også, da jeg fra mine egne besøg i USA kunne genkende en del af motiverne.
Hvis du vil se mere, så kan du lige nå det, da udstillingerne slutter den den 31. august. Horsens Kunstmuseum er et fint museum at besøge, så GOD fornøjelse.






mandag den 18. august 2014

Byger der går og kommer - det er den danske sommer

Efter en periode med stabilt sommervejr, er vi nu tilsyneladende gået ind i en periode med stabilt bygevejr.
Regnvejr på vej ind over Danmark. Foto Hanne Majlandt.
I går sprang jeg over min daglige motionstur. Bildte mig selv ind, at jeg var for træt og vejret var for dårligt....Undskyldninger kunne jeg let finde. Men det går bare ikke. Min krop, især ryggen, kan ikke undvære motion, det ved jeg jo så udmærket godt. Så efter morgenmaden i dag, var det bare på med regntøj og af sted. Jeg blev ret våd, men så er et varmt bad jo bare det dejligere.
Jeg synes, jeg lige nu har lidt svært ved at få det fra hånden, som jeg planlægger. Måske er det omskiftet i vejret, der påvirker mig.
Heldigvis kom besked fra biblioteket, at nu var det min tur til at låne Maise Njors bog "Den forkerte giraf". Da jeg hentede den, faldt mit blik på en bog, der hed "Brug din kreativitet og udfold dit potentiale". Den kom også med hjem, så nu vil jeg krybe ind i sofaen og hygge mig, medens regnen fortsat siler ned. Måske skal der en kop te med?

 

fredag den 15. august 2014

Sommerhus igen, igen


Vi arbejder, men nogle gange synes jeg blot, jeg flytter rundt på "bunkerne". Flere ting er i hvert fald blevet flyttet rundt mange gange, for når jeg synes, der ser nogenlunde ud et sted, er det nok fordi jeg har flyttet "rodet" et andet sted hen. Men foreløbig får dette hjørne nu lov at stå. 
I går afleverede vi de sidste flyttekasser, så nu er alt synligt, så er bare med at få sorteret, og se, hvad der skal have lov at overleve, og hvad der ikke længere er brug for. Jeg må sande, at selv i et lille hus, kan der samles meget på over 30 år.
Dagene er i sommer ofte sluttet med, at vi har siddet på stranden og set solen gå ned. Pragtfuldt!


torsdag den 14. august 2014

Ikonen er et udsnit af en større ikon

Jeg tror, ikonen er et udsnit af en større ikon.
Den nederste er The Wise men of the East offering gifts. Dejligt at jeg har disse bøger - Coptic Icons I og II. De har ofte givet svar på mine mange spørgsmål om ikoner. Og hver gang jeg læser i dem, sender jeg min søde datter venlige tanker, for hun har købt dem til mig i USA.

onsdag den 13. august 2014

Ikon fundet i genbrugsforretning

Vi var igen et par dage i sommerhuset for at arbejde. Vi vil nu gerne snart være færdige, men TING TA'R TID må vi sande. Vi/jeg er måske også god til at synes, at der bør være indlagt pauser imellem arbejdet, ellers bliver det for surt. Denne gang var vejret slet ikke med os. Det regnede, stormede og tordnede ret så meget.
En af de ting, jeg holder af, er at besøge genbrugsforretninger. Det skete også denne gang. Men der var ikke noget spændende, lige indtil jeg på vej ud af døren, fik øje på en ikon. Der var ingen pris på, så jeg spurgte, hvad den skulle koste. De kiggede lidt på den og spurgte om jeg ville give 25 kr. Det ville jeg gerne. Og se lige her, hvad jeg fik!
Det er da en fin ikon, selv om jeg ikke synes, den er helt så fint malet. Det er lidt, som om den ikke er gjort helt færdig. Der står desværre heller ikke hvem, der har malet den. Det ville jeg ellers gerne vide. Nu skal jeg have kigget i mine bøger, hvad det er for en ikon, for jeg kender ikke den håndstilling, som Maria "holder hånd" med jesusbarnet.




mandag den 11. august 2014

Frokost, snak - og blomster

I går var vi inviteret til frokost hos min storebror. En overdådig frokost, som vi slet ikke umiddelbart kunne spise os igennem, så vi måtte ud og have frisk luft. Turen gik ned ad markvejen til søen. Nielses marker støder op til marker, hvorpå der dyrkes blomster. Et imponerende syn.

Vel tilbage kunne vi fortsætte med osten. Vi sluttede af med en utrolig lækker kage - en mandelbund fyldt med flødeskum og friske hindbær. TAK for mad siger jeg bare!
Ud over dejlig mad, blev jeg opdateret om, hvad der rører sig i området, da min bror bor, hvor jeg voksede op.


torsdag den 7. august 2014

Broderi på Glud Museum

Den 2.og 3. august var der høstmarked på Glud Museum. Vi havde igen i år en stand, hvor vi sad og broderede på historien om Juelsmindebanen.

Og vi kan med glæde konstatere, at interessen for vores broderi ikke er aftaget.På billederne ser der lidt tomt ud - det snyder - for det var inden det åbnede.
Vi havde rigtig mange besøgende. Efterhånden  er der broderet en del, og der spørges interesseret ind til de sting, der anvendes. Men mange, især mændene, er også vældig interesserede i historien.
Glud Museum : http://www.gludmuseum.dk/

De spændende bygninger - klik herer et fint museum at besøge. Det var der da også rigtig mange, der gjorde denne weekend.