søndag den 31. juli 2016

Tur langs havet

I dag var jeg træt, lidt rastløs og kunne ikke tage mig sammen til at lave noget. Efter frokost, hvor en formiddag nærmest var blevet sløset væk, vidste jeg pludselig, at jeg måtte ud at gå, så på med vandreskoene og afsted. Turen gik gennem Palsgaard Park ned til havet og langs det til Juelsminde. Det blev en længere tur, hvor naturen blev nydt i fulde drag. Jeg mødte ikke et menneske før jeg var næsten i Juelsminde.
I parken står der en masse fine træer. Jeg kom forbi et, som jeg syntes var særlig fin i dag.

Da jeg kom til Fruens badehus ærgrede det mig, at jeg ikke havde taget badetøj med, men det havde jeg altså ikke. Jeg har engang prøvet at hoppe i, selv om jeg ikke havde badedragt med, fordi jeg troede mig alene, men inden jeg kom op igen, var der kommet nogen på stranden, så det skal ikke gentages.
Vejret viste sig fra sin fine side. Selv om det flere gange så faretruende sort ud, holdt det tørvejr og solskin næsten hele vejen.
Regnjakken var for en sikkerhedsskyld pakket i rygsækken, men der blev ikke brug for den. 
Man møder mange ting på sin vej langs havet.
Da jeg stødte på denne sten, syntes jeg næsten, det lignede en nøgen, hovedløs dame. Det er måske endnu et tydeligt tegn på, at jeg har en livlig fantasi!
Jeg kommer forbi en lille sø, her svømmede et stolt svanepar omkring med 4 unger. Desværre kunne jeg ikke komme tæt på, da der var så sumpet, men jeg måtte lige se, om jeg ikke kunne fange dette sceneri
Man kan lige ane det stolte forældrepar.
Vandet var klart og fint det meste af vejen, men et enkelt sted, var det en masse grønt på hele stranden
Et stykke følger Kyststien samme rute, som jeg gik. Ved et skilt havde nogle kreative  "pyntet" lidt op.
Turen fra Juelsminde tilbage til Skrænten gik ad cykelstien. En dejlig tur.

 





Iskaffe og hæklehygge

Eftermiddagen i går blev tilbragt på terrassen. Jeg var simpelthen træt i går, men heldigvis ikke i hænderne, så hækle kunne jeg da.
Jeg havde set en opskrift på iskaffe. En sådan måtte jeg prøve. Og jeg siger det med det samme, den bliver jeg afhængig af.
Opskriften har jeg set på Valdemarsro.dk
Min iskaffe lavede jeg sådan:
2 tsk instant kaffe, rørt med 3 spsk kogende vand
1 1/2 tsk sukker
masser af isterninger
2 dl mælk - pisket til skum med stavblender.
Meget enkelt at lave, og rigtig dejlig at nyde.


lørdag den 30. juli 2016

Cykelkurv nu med pynt

Den anden dag, da der OGSÅ regnede, syntes jeg, cykelkurven kunne trænge til lidt pynt.
Som det tydeligt ses, blev det til nogle sommerfugle, dog ikke nær så flotte, som dem jeg har i haven lige for tiden. Der er vist også plads til lidt mere. Det bliver en anden dag, hvor det måske også regner!



Regn, regn og indehygge

Da jeg vågnede her til morgen, efter en nats ringe søvn, trommede regnen på vinduet. Det gjorde, at jeg slet ikke havde lyst til at stå op. Men jeg fik mig da taget sammen og forlod sengen lidt i 8.
Efter en dejlig morgenmad med nybagte boller, overvejer jeg nu, om jeg i det hele taget gider klæde mig på i dag, eller jeg bare skal sætte mig ind og hækle videre på mit projekt.
Projektet går ud på, at jeg vil hækle alle kludene i bogen "Hæklede klude fra A til Ø". Jeg er kun nået til I, så der er såmænd nok at gå i gang med.
1
Ind imellem har jeg nået at hækle grydelapper
Der er gang i hæklenålen lige for tiden. Men hold op, hvor jeg næsten ikke gad at hæfte alle enderne på de hvide/blå grydelapper. 
Nå jeg må vist hellere få mig taget sammen og se at komme i bad, inden jeg fatter hæklenålen. - Og det regner stadig her på Skrænten.

 


torsdag den 21. juli 2016

Skrænten-Alrø tur retur




I går tog vi en hurtig beslutning. Solen skinnede og så skulle cyklerne ud. Dagen før havde vi talt om Alrø. Der sejler en færge fra Snaptun (troede vi) til Alrø. Det viste sig så, at man skal via Hjarnø, og der skal bestilles billetter i forvejen, da der kun kan være 12 cykler med. Det kunne vi ikke nå, så klokken lidt over ti (efter min morgenvandring) startede vi ud. Vi var enige om, at cykle så langt vi nu syntes. Det blev så helt til Alrø. Da vi var kommet til øen, cyklede vi ud på spidsen. Vi vidste, at man kunne få nogle vældig store tarteletter, og det havde vi lyst til at prøve. Men ak, da vi nåede frem, var der kun åbent fredag/lørdag/søndag. Heldigvis var der et andet spisested, indrettet i en gammel kostald. Der var mange besøgende, men også plads til os. Vi fik serveret udenfor.
1
og hvem tror i der fik hvad? Dem, der kender os har ikke svært ved at vide det.
Efter at have nydt maden og naturen på Alrø, gik turen igen mod Skrænten. Da vi ikke havde lyst til at cykle på landevejen, hvor der et langt stykke ikke er cykelsti, gik det på små veje. Via Sondrup og en hel masse andre små landsbyer.  En smuk natur, som blev nydt.
Men skal jeg være ærlig, var jeg en smule træt, da vi nåede hjem, efter at have cyklet 102 km. Jeg troede også, at kroppen ville være mærket af det i dag, men det er ikke tilfældet, så jeg må alligevel være i en rimelig god form.



torsdag den 14. juli 2016

Endelig lidt sol

I går (onsdag) vågnede jeg tidligt ved, at solen skinnede ind gennem vinduet. Jeg troede næsten ikke mine egne øjne, men det var rigtigt. Jeg nåede lige at tænke ærgerligt, at vi skal til frokost for at fejre en 70 års fødselsdag, for ellers var det den dag, cyklerne skulle have fået lov at 'strække ud'. Men dejligt er det jo, at nogen synes, vi må være med til at fejre det, at blive 70 år.
Flaget blev hejst, og hvor er dannebrog flot i solskin. Det blev da også bemærket, at vi havde hejst flaget for fødselaren.
Morgenturen blev nydt. Vandet skinnede så flot op mod den blå himmel. Ude på vandet lå et stort skib og pyntede i billedet.
Samværet med dejlige mennesker blev nydt.
Men tilbage på Skrænten, var jeg ikke længe om at skifte tøj og finde cyklen frem - og så afsted. Først gik turen ned til havnen i Snaptun. Hver gang jeg er på de kanter, nyder jeg synet af de fine sten, som står ved ind- og udkørslen dertil
1
Lige nu, hvor det igen regner, synes jeg alting er skønnere i solskin.
I går var jeg også i gang med at lægge planer for i dag, hvis solen stadig ville tilsmile os, men det kunne jeg have sparet, da jeg til morgen kunne konstatere, at det igen er en overskyet og regnfuld dag med bare 14 grader. 
Heldigvis har jeg da en masse dejlige ting, som kan ordnes indendørs, så jeg skal slet ikke klage!!!


fredag den 8. juli 2016

Juelsminde - Tour de France

Hvis du planlægger et besøg i Juelsminde i sommer, er det måske i weekenden du skal gøre det. Her sker der nemlig rigtig meget. Byen har pyntet sig for dig og alle andre, der kommer på besøg. Du kan måske også "risikere" at komme i fjernsynet. TV2's Tour de France studie besøger og sender fra Juelsminde, ligesom vejrudsendelsen kl. 18.25 også sendes fra Juelsminde.
Jeg er virkelig imponeret over, hvor fint der er pyntet op. I morges skulle jeg ned og have benzin på bilen og tog lige et par billeder.
Står ved indkørslerne til byen Juelsminde.
1
Jeg er imponeret over hvilke kræfter, der er lagt i udsmykningen af den enkelte cykel. Se bare her.
-Og det er ikke bare 10 cykler, der er opstillet. Det er MANGE. 
Hvis du har planer om at besøger byen, så vær opmærksom på, at hovedgaden, Odelsgade, og havnen er spærret af fra kl. 10-18.





onsdag den 6. juli 2016

Hækklipning

Så er hækken klippet. I min barndom skulle hækkene være klippet inden Sct. Hans, men det mener manden min nu ikke, for så skal den klippes to gange om året. I dag kom den mand, der de seneste år har hjulpet os med at klippe vores LANGE hæk.
Det skal retfærdigvis siges, at vejret har været en forhindring.  Det har jo regnet og regnet og regnet og stormet. I dag er det tørvejr, men stærk blæst. Sidste år var manden min ikke hjemme, da den blev klippet, så da samlede jeg det afklippede sammen, og det var da lidt hårdt. Så i år valgte jeg, at køre ud for at handle og overlade opsamlingen til manden. Han er nu så brugt, at vi er enige om, at i morgen bliver det sikkert igen godt vejr, så klarer vi sammen resten. Da vi var unge og plantede hækken, rundt om hele grunden (hjørnegrund), tænkte ingen af os på, at det en dag kunne blive vanskeligt for os at klare, at klippe den hæk, men sådan er der jo så meget, man lærer med alderen.
Jeg købte en stor pose mandler (hans yndlings slik) med hjem til ham.
Regnen og stormen har været hård ved haven. Der er mange af blomsterne, der har måttet bukke hovederne.
1


tirsdag den 5. juli 2016

Gaver

En del af tiden, medens jeg var på højskole, var mand og datter i London. Og hvor var de betænksomme. De hjembragte gaver til mig, som virkelig glæder mit hjerte. 2 ikonbøger og en bog om Tate Modern Museum. Jeg har besøgt  Tate Museet, men aldrig Tate Modern Museum, og vil rigtig gerne se det. De kunne fortælle, at der kom en udstilling med Georgia O'Keeffes billeder, så måske skal det være der, besøget skal være. Jeg finder nemlig hendes billeder utrolig smukke.
1
Dette hjerte skal op på mit kreative rum, og til sin tid pynte på juletræet. 
TAK til jer begge. Jeg tror i ved, hvor meget det betyder for mig.

Ikonkursus på Vestjyllands Højskole

Jeg har været på et 14 dages ikonkursus på Vestjyllands Højskole. Og hold da op, hvor har jeg lært meget. Læreren var Inger Larsen-Ledet. En rigtig dygtig lærer. De fleste deltagere kendte hinanden fra tidligere kurser. Et par af deltagerne var selv undervisere på andre ikonhold. Et par stykker havde 10-års jubilæum på kursus hos Inger Larsen-Ledet. Når man kommer rejsende fra hele landet, og ovenikøbet gør det i 10 år, viser det vist noget om, hvor dygtig lærere er.
Jeg fik en ikon repareret og færdig. Egentlig havde jeg opgivet den, da jeg selv har forsøgt at lægge guld på, hvilket absolut ikke gik godt. Jeg havde taget den med, nok med et lille håb om, at den kunne reddes. Det kunne den heldigvis. Jeg måtte skrabe det ansigt, jeg havde lavet, helt væk og begynde forfra. Glorien blev repareret med guldpulver opløst i lak (helt nyt for mig, at man kan det). Men se lige, hvad der kom ud af det
Eftersom den havde været på vej ud, blev jeg bare så glad for det endelige resultat.
Selv om kurset varede 14 dage, vil mange nok synes, at det ikke var meget, jeg nåede, men jeg må bare sige, at jeg arbejdede meget målrettet i den tid, jeg var der.
Jeg havde "gang " i to ikoner. Det troede jeg ikke, jeg skulle prøve, men det viste sig, at være en god disposition. Når den ene skulle tørre, kunne jeg arbejde på den anden. Men jeg blev langtfra færdig med nogen af dem.
Jeg håber, at jeg nu har lært så meget, at jeg kan arbejde videre med dem hjemme hos mig selv. Flere af deltagerne havde nu også ikoner med, som var påbegyndt på kurset sidste år, så hvis jeg ikke føler, jeg kan selv, må jeg måske melde mig til næste års kursus. De fleste deltagere lod sig også skrive op til kursus i 2017, men jeg kan slet ikke tænke så langt frem.
Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal mene om selve højskoleopholdet. Det skal siges, at jeg ikke boede på højskolen, men i mit sommerhus, som ikke ligger mere en 20 min. bilkørsel fra skolen. Det var dejligt for mig, at bo hjemme. Når jeg kom hjem om aftenen, kunne jeg gå en tur, og nogle dage se en pragtfuld solnedgang over Vesterhavet.
Maden på skolen er økologisk og så veltilberedt, at den i hvert fald skal have mange stjerner. Men sang og foredrag, var bestemt ikke noget at skrive hjem om, så jeg skriver heller ikke om det her.
Men TAK til læreren og alle deltagerne på holdet, for at udvise tålmodighed med en ny elev på holdet.