tirsdag den 30. juni 2015

En dejlig dag

Dagen er startet stille og dejligt. Solen skinnede ind gennem vinduet allerede kl. 5.30, men jeg valgte dog ikke at stå op der, men hyggede mig med en bog indtil klokken blev 7.
Manden min er hurtigere til at spise morgenmad end jeg, så da han gik ud for at fordre fuglene skulle jeg først til at i gang med kaffen. Han gjorde opmærksom på, at det var rigtig dejligt udenfor, så kaffe og avis kom med ud
Men der var andre gøremål på morgenstunden. Jeg skulle til morgensang i As kirke, så i bad og op på
cyklen. En dejlig tur ned til kirken, som ligger så smukt med udsigt til både himmel og hav.

 Billedresultat for As Kirke
Morgensangen startede med, at kirkesangeren og hans hustru sang Godmorgen lille land.
Herefter var det vores tur til at synge. Vi sang bl.a. Nu vågner alle guds fugle små. De havde nu været vågne længe, men en dejlig sang! Dejligt at få rørt stemmebåndene med nogle af vores dejlige salmer, og dejligt at sige godmorgen til en hel masse mennesker, der lige som jeg holder af, at starte dagen med sang.
Hjemme igen gik jeg en runde i haven og så, at det nu var tid til at plukke de første jordbær.
Her er de så, og vi skal nyde dem ude i solen. Jeg behøver vist ikke sige, at jeg elsker jordbær.
Bare solen og det dejlige vejr fortsætter. Alt bliver lettere, når solen skinner. Nu skal jeg i gang med at bekæmpe myrer. De tror, de er velkommen her på Skrænten, de er kommet i hobetal, men det de slet ikke.


fredag den 26. juni 2015

Havearbejde m.m.

I dag har jeg arbejdet lidt i haven. Det er jo en dejlig tid, hvor meget står i blomst, men selvfølgelig mangler vi lige solen!
Kejserkronen knejser mellem lavendlerne.
Husløgenes blomster er jo også fine. 
Jeg er vist ved at blive lidt doven - nogle vil måske mene, at det ikke er noget, der sker lige nu! Men Jem & Fix åbnede forretning i Juelsminde den anden dag, og nu så jeg, at de havde tilbud på et havebord og stole, og det er her dovenskaben kommer ind i billedet, for jeg gider ikke flytte rundt på havemøblerne for at finde læ og sol, det er dejligt, når det kun er mig, der skal flytte sig. Derfor har jeg indkøbt dette sæt (selv om manden min vist synes, vi har havemøbler nok). 
Yderst simpelt - og billigt.




Alle nåede tilbage til Skrænten

1
Både dem med og uden kosteskaft.


onsdag den 24. juni 2015

Ægte håndarbejde

I sidste uge var jeg til en fødselsdag, hvor fødselaren havde modtaget et kort med en tekst, som jeg gerne vil delagtiggøre alle håndarbejdsinteresserede i, da jeg synes, den er så fin. Hvorfra den stammer, ved jeg af gode grunde ikke, så jeg håber, det er i orden, at jeg videreformidler den her!
Hver eneste dag strikker vi
et lille stykke videre på vort liv.
Nogle strikker fuld af kærlighed og med omhu,
man mærker, hvilken glæde de har af
at frembringe deres livsværk.
Andre strikker uvilligt og møjsommeligt,
man mærker, hvilke kræfter og anstrengelser, det koster dem
at påtage sig "livet" hver eneste dag.
Nogle vælger et kompliceret mønster,
andre et ganske enkelt.
Ofte er det et broget "strik",
men det kan også være et stykke i triste farver.
Vi kan ikke altid selv bestemme farverne,
og kvaliteten af garnet varierer.
En gang er det hvidt og loddent.
En anden gang er det gråt og kradser.
Og indimellem lader man en maske falde
eller den falder af sig selv.......
.... og efterlader huller og et ufuldendt mønster.
Engang imellem går tråden i stykker,
og det kan kun klares med en tyk knude.
Når vi betragter vort liv,
ved vi nøjagtigt, på hvilke steder knuderne er.
Og af og til sker det, at en eller anden
smider sit strikketøj hen i et hjørne.
For menneskene forbliver det en evig hemmelighed,
hvor mange livstråde vi endnu har at strikke med.
Du har pindene i din hånd.
Du kan skifte mønster,
teknik eller værktøj.
Du kan bare ikke trævle op.
Heller ikke et ganske lille stykke.

søndag den 21. juni 2015

Sikker cykeltur

Manden min holder af at cykle. Jeg er altid sikker på, han har hjelm på, men om han er synlig i trafikken, har han aldrig bekymret sig om. Han har gerne cyklet i sort. Men der er anderledes nu. Gaven til fars dag fra hans børn og mig, var en jakke, der både er behagelig at have på, og gør ham synlig i trafikken.
Så er han klar til turen.
Han står mellem 2 biler, men vælger cyklen. 
Jeg ønsker GOD tur. I dag skal jeg ikke med, jeg vælger at gå i stedet.
 

fredag den 19. juni 2015

Roserne blomstrer

Først på ugen plantede vi roser i de krukker, vi anskaffede sidste år. Roserne ser ud til at trives, så når vejret bestemt ikke er noget at glæde sig over, kan jeg heldigvis glæde mig over det.
Men jeg drømmer altså om, at kunne sidde ude og brodere eller strikke, medens jeg nyder, at det spirer og gror omkring mig.
Egentlig skulle jeg nok kigge et andet sted hen, nemlig der hvor ukrudtet er ved at tage overhånd. Jeg har forsømt at luge i bedene. Jeg skulle nok tænke lidt mere på, at man må yde, før man kan nyde. Det bliver dog ikke i dag, jeg yder. Jeg er træt efter at have fulgt valget i aftes/nat. Det trak jo ud, så klokken var et stykke over 2, før vi gik til ro.

Lige til at græde over

Da jeg begyndte at blogge var mandagspigen en af de første jeg fulgte. Det er slut nu.
Jeg har været optaget af andre gøremål de sidste dage, og det var først her til morgen, jeg så denne besked:
"Der kommer desværre ikke flere likes herfra. Min dejlige Anne døde i morges. Eddie"
Mine tanker går til Annes familie.

tirsdag den 16. juni 2015

Ingen overskrift!

I dag ville min kære søster, Sysse, være fyldt 78 år, og ih hvor jeg dog savner hende!
På hendes fødselsdag fik hun altid, så langt tilbage jeg kan huske, en buket pæoner. Jeg har bestræbt mig på, at besøge hendes gravsted og sætte blomsterne der på hendes fødselsdag. I år er de dog kommet tidligere, så de er faktisk afblomstret her den 16. juni, så jeg må finde en anden af hendes yndlingsblomster at tage med, når jeg på lørdag besøger kirkegården. 

mandag den 15. juni 2015

Hæklerier

I december fik jeg ergonomiske hæklenåle af manden min. Lørdag ville min ryg slet ikke, som jeg ville, så  hæklenålene blev fundet frem. Vi havde et par nøgler, der godt kunne bruge et kendemærke, så det blev til et par nøglesnore, en overkommelig opgave.
Nu det hele var fundet frem, havde jeg lyst til at hækle mere. Man kan vel altid bruge små punge, så jeg kiggede på nettet og fandt nogle med bobler. Jeg er ikke særlig velbevandret udi hækling, men havde lyst til at gå i gang, så jeg måtte på You tube for at lære, og TAK fordi det findes. Det blev til disse
Boblerne blev såmænd helt fine.
 Desværre har jeg ikke lynlåse i passende farve og længde, og lige nu overvejer jeg, om der skal en række krebsemasker i kanten.
Hæklenålene pakkes ikke langt væk, for de dejlige at sidde med, når ryg, skuldre og hoved ikke arter sig.


søndag den 14. juni 2015

At bo i et gammelt hus

Ved sidste storm lettede en del tagsten. De skulle jo lægges på plads igen, men det var ikke så ligetil, da der var noget med det, der holder på tagstenene. Heldigvis vurderede forsikringen, at det faldt ind under det, vi var forsikret imod. Men det skulle være stille vejr, og det var der jo i sidste uge, så kom der igen, igen håndværkere
Et stille håb er nu, at der ikke sker mere lige med det samme, da jeg lige nu har fået nok af håndværkere i huset. Ikke for det, de er sørme både effektive  og søde mennesker, men jeg har ikke lyst til flere overraskelser af den slags p.t.

Træ nok til mindst 2 år

Vi var flittige. Men jeg syntes, det var rigtig hårdt for manden min, da det var ham, der svingede øksen. Jeg havde gang i tre trillebører, men det gik rigtig fint. Jeg skal nemlig holde kroppen i gang. Jeg kørte det kløvede brænde om i skuret og stablede. Jeg havde et håb om, at vi kunne være færdige til torsdag middag, da jeg skulle noget andet torsdag eftermiddag og aften, og jeg ville ikke gerne "snyde" for det sidste. Men det var lidt af et problem, at brændet lå lige ud til vejen, hvor flere kom forbi og snakkede. Det var rigtig hyggeligt, men til sidst blev vi enige om, at vi godt kunne både snakke og arbejde samtidig, da det ellers ville tage alt for lang tid. 
Jeg blev efterhånden god til at stable!
Så er der ryddet op, og det, der mangler, skal der en sav til.
Jeg talte med min søster, da vi næsten var færdige. Hun kunne ikke forstå, jeg sagde, at det var hårdt, det var da bare at trykke på en knap, så ordnede brændekløveren jo resten. Men den "maskine" kendte jeg ikke. Da jeg fortalte det til manden min, sagde han, at den kendte han da godt, og en sådan skulle vi nok have næste gang, vi skulle have brænde. Nå, og hvorfor så ikke denne gang!!!!
 

tirsdag den 9. juni 2015

Vinterforberedelse på en sommerdag

I dag fik vi leveret træ. Det skal bruges i brændeovnen til vinter. Lige netop i dag synes vinteren dog langt væk. Det er dejligt solskin.
Det ser ikke ud af så meget - men det er det faktisk.
I hvert fald står manden min og genboen og taler om, at det vist vil tage sin tid, at få det kløvet.
Men vi gik frisk i gang. Manden har langt det hårdeste arbejde med at kløve, medens jeg nøjes med at køre det om til brændeskuret og stakke det. At stakke brænde er en hel videnskab (hvis jeg skal høre efter manden, der mente, jeg først skulle oplæres) men jeg synes nu, det går rimeligt, og det ser såmænd ganske fint ud. Men det er nu også manden, der til vinter helt og holdent passer brændeovn, og så skal brændet jo selvfølgeligt også være let tilgængeligt.
Da vi indstillede arbejdet i dag, syntes jeg ikke, der var svundet ret meget i stakken. Der er i hvert fald arbejde nok til de næste par dage.
Heldigvis er vejret jo dejligt, og alt bliver lettere i solskin! Der hvor jeg står og stakker brænde, har jeg udsigt til den dejligste buket, jeg plukkede i grøftekanten morges.
 


mandag den 1. juni 2015

Hjelholt Uldspinderi/Krengerup Hørvævsmuseum

Seriøs strik... for sjov havde i søndags arrangeret tur til Fyn. Det blev en særdeles hyggelig dag.
Vi fik en rundvisning på Hjelholt Uldspinderi. Jeg har aldrig besøgt et uldspinderi før, så det var interessant.
For mig at se, lignende det nærmest Storm P maskiner, men de fungerede tilsyneladende fint. Det samme gjorde sig gældende på Krengerup Hørvævsmuseum, men det er jo også et museum!
Man kan vel ikke besøge et uldspinderi uden at købe garn? Jeg kunne i hvert fald ikke.
Garnet skal bruges til en "vingebluse".
Garn til en kjole kunne der også lige blive til!
Jeg glæder mig til at komme i gang, og håber resultatet bliver, som jeg forventer. Mens jeg strikker, vil jeg genkalde mig alle de fine strikketing, som mange af deltagerne i turen luftede denne dag. Hold op, hvor er der mange dygtige strikkere her i Danmark - ca. 40 var med på turen til Fyn.