søndag den 26. marts 2017

Ud at se - på cykel

Når solen skinner, bli'r jeg ung..... Det ved jeg selvfølgelig godt, ikke er tilfældet, men pyt, jeg synger gerne denne sang - højt - som om det skulle hjælpe! Men når solen skinner, nyder jeg i den grad at te mig, som om jeg kan en hel masse.
For eksempel at komme ud på cykeltur. Jeg behøver ikke at komme ret langt væk fra bopælen, for at nyde naturen. Jeg bor jo midt i et af de skønneste landskaber. Så en tur rundt i Bjerre Herred, giver mig glæde.
Lørdag blæste det godt nok en 'hel pelikan' -hvad det så end betyder, men hvis jeg ikke havde haft strøm på cyklen, var jeg ikke kommet ret langt omkring. Alligevel cyklede nu godt 42 km. En tur op til Åstrup, Rårup, Bjerre, Hornsyld, Barrit via Klakring ned til Juelsminde, hvor jeg gjorde holdt på Havnen for at købe en is. Der var rigtig mange, som havde fået samme ide. På havnen holdt der mange  motorcykler, så min lille cykel stod vist og blev helt genert, ved at blive stillet op ved siden af disse fine køretøjer med en motor, der er MEGET stærkere, end det den kan præstere.
Når man cykler, oplever man naturens gang helt tæt på
Ukrudt er fint, når det bare ikke er hjemme i min have, det står.
En grøftekant var helt blå af disse fine blomster.
I dag havde blæsten lagt sig. Til gengæld var der ikke megen sol i morges, da jeg cyklede til Juelsminde for at gøre dagens nødvendige indkøb. Dejligt som folk, jeg ikke kender, begynder at tale til mig, når man står ved cyklen. Det sker ikke, hvis man er i bil.
Men efter frokost, var solen kommet frem, og da jeg vist havde spist rigeligt til den dejlige frokost, måtte cyklen ud igen. Nu gik turen via Palsgaard Park til Snaptun. Jeg skulle lige forbi parken for at se, om påskeliljerne var sprunget ud. På min morgentur fredag var de lige ved at briste.
-og jo der sker virkelig noget lige nu!
Da jeg kom til Tønballe skov, troede jeg, at jeg kunne komme igennem den ned til Snaptun. Det kan man vist også, men jeg valgte tilsyneladende en forkert vej, for pludselig måtte jeg stoppe

Stien stoppede, og der var et stort vandhul.
Jeg opgav, og måtte så tilbage. Nu havde jeg ikke lyst til at prøve flere stier, da det er tungt, at få cyklen op ad stejle skovstier, så jeg tog tilbage ud af skoven, og resten af turen mod Snaptun foregik på  asfaltvej. 
I Snaptun gik jeg en lang tur langs vandet, inden turen gik tilbage til Skrænten.
Hvis i undrer jeg over, hvorfor manden min ikke er med, så er grunden, at han har fået en fibersprængning, og lægen har beordret, at han holder sig i ro.
 
 


 
 
 

tirsdag den 21. marts 2017

Bare et par grydelapper

Jeg har strikket grydelapper, som er min værtindegave til en kær veninde, der påstår hun ikke kan strikke (men er rigtig dygtig til at sy patchwork).

Jeg har strikket vævestrik på P 2½ med dobb. bomuldsgarn. - Og se lige hvor fin kanten er! Farverne er valgt, fordi det jo snart er påske. Jeg glæder mig til at aflevere dem i aften, for selv om det 'kun' er grydelapper, så synes jeg faktisk, de er blevet ret fine..

søndag den 19. marts 2017

Trøje i Mor Aase garn

For lang.... tid siden købte jeg Mor Aase garn i Rema, der havde det på tilbud til 50,- kr. for 10 nøgler. Jeg købte en pose (10 nøgler) gråmeleret og en pose sort. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle bruge det til, men jeg kunne da altid strikke sokker!
I en af mine strikkebøger, Blue Notes af Susie Haumann, så en jakke, Denim Blue, som jeg syntes så dejlig ud. Jeg lavede strikkeprøver og fandt ud af, at jeg måske kunne bruge Mor Aase garnet.
Så nu er en dejlig 'jakke' færdig til at blive taget i brug. Jeg ved allerede, at den bliver jeg rigtig glad for. Den falder så fint.
Her er den vasket og ligger til tørre.
så er den klar til brug. 
Det tog ikke 14 dage at strikke den, men så lå den et stykke tid og ventede på at blive syet sammen og vasket. 
Jeg fik ærmerne strikket lidt for lange, og ærmegabet er måske lige stramt nok, en alligevel er den dejlig at have på. Hvis jeg vælger at strikke en af det sorte garn, ved jeg, hvad jeg skal ændre.


fredag den 17. marts 2017

Dorotealiljer

En af mine ikonveninders datter ønskede sig dorotealiljer, men kunne ikke finde et sted at købe dem. Hun havde fået af vide, at løgene var sarte, og ikke kunne sendes. Den anden dag, da jeg var lidt i haven, talte jeg med genboen, der sagde, at jeg næsten skulle se hendes bed med dorotealiljer. Det var et ganske  betagende syn. Vi talte så lidt om 'de sart løg'. Det havde hun aldrig hørt om. Hendes liljer var fra hendes mors have. Men hun tilbød, at grave lidt op, så kunne jeg give dem videre. Senere på dagen stod der to poser foran min dør med en sød seddel på, at her ved dorotealiljer både til min veninde og jeg selv.
Mine blev straks sat i jorden, og de andre afleveret til min veninde.
1
Den har en så fin blomst.
Iøvrigt har jeg altid troet, det hed dorthealiljer, men det gør det så ikke ifølge  retskrivningsordbogen. 
En stor tak til Maria for blomsterløgene.
Jeg vil lige vise, at krokus nu også står så fint i haven. Desværre kan fuglene rigtig godt lide de gule, og da vi har mange fugle i haven, ser alle de gule noget forpjusket ud.




søndag den 12. marts 2017

Hvad var det dog der skete?

Efter en dejlig frokost, blev manden min og jeg enige om, at vi måtte ud og luftes i solskinnet. Derfor gik vi i en tur i Parken. Parken er for os Palsgaard Park. Vi fortsatte ind i skoven, for jeg skulle lige se, hvor langt anemonerne var fremme. Og
Mit vinterfrosne hjertes kvarts
må smelte ved at se det,
den første dag i marts.
Hvad gennembrød den sorte jord
og gav den med sit sølvblå flor
et stænk af himlens tone?
Den lille anemone,
jeg planted der i fjor.
Jeg har ganske vist ikke plantet anemonerne, men jeg kan ikke lade være med at synge denne dejlige sang om anemonen. Jeg havde ikke ventet, at finde anemonerne i blomst. Men alt gror vældigt lige nu. 
1
Der er også en del flere vintergækker end hjemme i min have.
 Smukke farver
 Selvfølgelig skulle der lidt anemoner med hjem. De står nu og pynter på mit bord.




Skals - Elevforeningens inspirationsdag

I går var jeg til elevdag på Højskolen i Skals. Det er altid en glæde, at mødes med tidligere elever, som jeg kender fra mit ophold på Skals og de kurser, jeg efterfølgende har deltaget i på højskolen. Elevforeningens bestyrelse og højskolens personale forstår virkelig, at gøre disse elevdage for tidligere elever til en 'fest'. I år var jeg afsted sammen med Birgitte. Vi havde begge valgt at tilmelde os aktiviteten brikvævning, som Anne-Mette Due stod for. Jeg kendte intet til brikvævning, men syntes det lød spændende. Da jeg havde tilmeldt mig, syntes jeg dog, jeg måtte være lidt forberedt, hvorfor jeg gik på biblioteket og lånte et par bøger om emnet. Det afskrækkede mig virkelig, og jeg mødte op med en ide om, at det kunne jeg slet ikke finde ud af. Men med Anne-Mettes hjælp kom vi i gang. Hvis man tror, at det er ligetil at komme igang med brikvævning, så er det en forkert opfattelse. Men når først garnet er målt op, brikkerne er trådet til det mønster, der er valgt, så kan man komme i gang med at væve, og så er det bare med at koncentrere sig.
Her er, hvad jeg fik lavet
Nu skal det presses, og så skal det bruges til stropper i viskestykker. 
Jeg kunne godt finde på, at brikvæve herhjemme, men så skal der indkøbes brikker og det garn, der skal anvendes, og der er 'værktøj' der skal anskaffes, så nu må vi se. Jeg har jo gang i så meget!
På vejen hjem kunne vi lige nå omkring Blicheregnens Museum i Thorning. Vi kom kl. 10 min. i lukketid, men vi ville så gerne se den udstilling, der er med afgangselever fra Den klassiske Broderiskole.
De var heldigvis ikke så strikse med lukketiden. Her er bare et lille udsnit af det, vi så:


Et af emnerne var gamle døre. Men der var simpelthen så meget fint broderi, så hvis din vej kommer  forbi Thorning, så gå endelig ind og se denne udstilling. 
Tilbage på Skrænten efter en lang dag, som startede tidligt og sluttede sent, var det kun sofaen, som kaldte resten af aftenen.



fredag den 10. marts 2017

Det er lærkernes tid

På min tur her til morgen så og hørte jeg lærken for første gang i år.
Billedresultat for Lærken
Og hvilken glæde der bobler gennem en, for så må der da være forår. 
Da jeg kom hjem ryddede jeg alle krukker for gran m.m., for nu skal der helt andre ting frem. I haven er der jo også gang i alle foråsløgene.
Men græsplænen, åh hvor er det et sørgeligt syn. Jeg synes bestemt ikke, vi længere kan kalde den for en græsplæne, for der er simpelthen ingen græs,  men kun mos. 
Det bliver dog ikke til havearbejde i dag.
I går var jeg på museumstur til Silkeborg for at se udstillingen Munch + Jorn. Det var en lang dag for min ryg, vi tog afsted kl. 9, og var hjemme igen kl. ca. 18.  Det hævner sig i dag.
Udstillingen er en del af Kulturår 2017, og kan ses frem til 28. maj. Jeg var afsted sammen med en 'malerveninde', så vi fik selvfølgelig lang tid til at gå med med at 'gennemgå' Munch's malerier. Jeg var meget overrasket over at se Munch malerierne, da jeg altid har forbundet ham med noget sørgmodigt, men jeg har sandelig fået et helt andet indtryk af hans kunst. Selvfølgelig er der i nogle malerier en tendens til noget melankolsk, men hans brug af farver, det var overraskende, og det tiltalte mig i den grad.
Det er faktisk første gang, jeg her i Danmark har været udsat for et så omfattende sikkerhedstjek, inden vi fik adgang, men det må jo være nødvendigt.
Da vi havde gået en 3-timer i udstillingen, blev vi enige om, at køre ud til Silkeborg Bad, hvor bl.a.  Birgitte Thorlacius udstiller. Birgitte har vi for mange år siden besøgt. Hun underviste os i akvarel nogle dage på Brenderup Højskole. Min veninde købte dengang en akvarel, hun havde malet. Birgittes udstilling er fin, og vi brugte en del tid på at kigge og diskutere de udstillede genstande. Det er bare så dejligt, at have en at tale 'fagligt' med om tingene, når jeg er på udstilling. 
Da vi havde være gennem de forskellige udstillinger på Silkeborg Bad, kørte vi tilbage til Jorn Museet og så det sidste af Jorn + Munch udstillingen.
Efter en kop kaffe med dejlig appelsinkage til, gik turen hjemad.


tirsdag den 7. marts 2017

Søstersjalet

Så blev mit første søstersjal færdigt. Det er et Chytræus Design. Omkring juletid (advent) havde Nørkleriet KnitAlong. Men dengang fik jeg det ikke lavet, så det blev gemt, og nu er det strikket i garn fra lageret.
Fuldstændig ukompliceret at strikke, så det har i en periode været mit "fjernsynsstrik" .
Jeg tror, jeg beholder dette selv, men skal vist i gang med et til min søster.




lørdag den 4. marts 2017

Vandretur og loppemarked

Efter en dejlig frokost, blev manden min og jeg enige om, at det vist var tiltrængt med en tur ud i frisk luft. Vi blev også enige om at gå forbi loppemarkedet i As, der holdt åbent i eftermiddag. Jeg kunne godt bruge et lille glas til vintergækker.
Det er ganske vildt så mange besøgende, der er på dette marked, der holder åbent den første lørdag i måneden.
Her er hvad jeg købte
Der kom selvfølgelig lidt mere med i rygsækken end det glas, jeg manglede til vintergækkerne. Jeg brugte den vilde sum af 50 kr. De små æg er håndsyet af  perler - 9 stk. for en femmer!
Og ham her
sad bare - ren og pæn - og ventede på et nyt hjem. Han kostede også den vilde sum af 5 kr. Han vil få et godt hjem, enten her hos mig, eller hos en jeg kender.
Turen hjem gik ned omkring vandet ved As Vig. En dejlig tur!


Kreativ Fritid åbent hus

I går var jeg på besøg i Kreativ Fritids nye lokaler på Rårup Skole. De holdt åbent hus, for at vise de nye lokaler frem. Jeg havde hørt om hvordan bestyrelsen har arbejdet for, at istandsætte lokalerne. Jeg må sige, at jeg var imponeret.
Sådan blev vi budt velkommen.
Det var så hyggeligt. Jeg mødte mange, som det er lang tid siden, jeg har talt med. Jeg har nemlig i dette år ikke været medlem, da jeg sidste år slet ikke deltog i nogle af deres arrangementer. Heldigvis var jeg alligevel inviteret. Hvis stedet ellers kommer til at fungere, som det er planen, så bliver det virkelig et samlingssted for kreative mennesker. Foreningen har råderum over lokalerne i 24 timer. Der er opsat drejebænke, så man håber på, at det også bliver et samlingssted for mænd. Der er også opstillet væve. Der er sponsoreret 2 symaskiner, og sådan kan jeg blive ved. Selv til traktementet i går var der sponseret kager, ost m.m. Jeg ønsker til lykke og håber på, det bliver samlingssted for mange kreative mennesker.


fredag den 3. marts 2017

Nyt "værktøj"

En af mine strikkeveninder havde købt et sæt Knit Pro strikkepinde hos Rito. Dem kunne hun varmt anbefale. Og da jeg opdagede, at de var på tilbud til udgangen af februar måned, var jeg hurtig til at bestemme mig. Når jeg skal igang med et nyt strikketøj, skal jeg altid lede rundt for at finde det rigtige nr./længde strikkepinde, og ofte har jeg slet ikke det, jeg skal bruge.
Da jeg søndag aften havde bestilt disse pinde, kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at kigge lidt rundt på Rito's hjemmeside, og sørme om ikke jeg fandt den lampe, som jeg også har ønsket mig - og så endda til  under halv pris.
Nu kunne jeg så ærgre mig over, at jeg havde gennemført bestillingen af strikkepindene, for nu skulle jeg så betale fragt for lampen. Man kunne ikke gå ind og ændre på/tilføje noget til en allerede afgivet bestilling. Nærig som jeg er med sådanne ting, ringede jeg mandag morgen, Her kunne firmaet gå ind og slette den første bestilling, og jeg kunne lave en samlet bestilling. Varerne kom 2 dage efter, så der er kun ros til firmaet Rito. Det er førte gang, jeg har handlet hos dette firma, men vist ikke sidste gang.
Nu glæder jeg mig til at indvi de nys indkøbte ting.


onsdag den 1. marts 2017

Fødselsdag og pengetræ

I dag er det sønnens fødselsdag. Selv om der er en fin ønskeseddel, har vi valgt at give penge, så kan han købe lige det mærke, han helst vil have i det, der skal være gaven. Men for ikke blot at lægge pengene i en kuvert, har jeg lavet et pengetræ
Udsmykningen er pengesedler og guldkarameller -noget af det slik, han holder af. Vi glæder os til at fejre ham i aften, hvor vi starter med at spise på kinesisk restaurant i Århus.
Børnene har også fået fastelavnsris. Dem vil jeg også lige vise