søndag den 4. december 2016

Glædelig 2. søndag i advent.

Nu er jeg ved at løbe julen i gang. Løbe er måske så meget sagt, men lige nu er jeg vendt tilbage fra en spadseretur i Palsgårdparken. Et sted jeg ofte går tur.

Men jeg er stille og roligt  ved at komme i gang med juleforberedelser. I den forgangne uge har jeg fået bagt småkager. Vanillekranse, svenske chokoladebrød, fedtebrød og brune kager. Så får den opgave et flueben. Jeg nød at bage, selv om jeg ikke er lige så glad for den ovn, jeg har nu, som den tidligere. Men den havde jo også tjent mig i mange år, så vi kendte hinanden rigtig godt, men det kommer jeg vel også til med den, jeg har nu!
I går startede vi tidlige hjemmefra med kurs mod Århus, i håb om at få købt nogle julegaver. På vej ned mod butikkerne kom manden min i tanker om, at han havde glemt sin telefon i bilen, og den kan han da slet ikke undvære. Så han måtte gå tilbage. Vi aftalte, at jeg fortsatte mod Bruhns, og vi kunne så ringe sammen, når han nåede derned. Jeg syntes han var længe om det, men jeg fik da købt lidt og vi fandt hinanden. Jeg er vant til at bevæge mig ret hurtigt, men det slog mig, at manden havde lidt svært ved at følge med. Da jeg på et tidspunkt spurgte, om der var noget galt, måtte han erkende, at da han gik tilbage efter telefonen, havde mærket ' et smæk' i det ene lår. Og det gjorde nu særdeles ondt. Det viser sig, at han nok har fået en fibersprængning - det siger han i hvert fald - og fra hans tid som fodboldspiller, mener han bestemt at vide, hvad han taler om. Så han skulle da ikke 'trækkes' mere rundt. Han blev placeret i Musikhuset, medens jeg fortsatte lidt endnu. Vi fik købt en del gaver, så nu er vi i gang. At købe gaver, er en af de ting ved julen, jeg holder rigtig meget af.
Men jeg har virkelig ondt af manden min. Jeg kørte hjem i HANS bil, og alene det gør, at jeg ved, at han må have meget ondt. Så hjemme blev han placeret liggende, og jeg servicerer ham gerne i håb om, at smerterne vil fortage sig  Måske skal vi i gang med at lægge is på. Men det læste jeg, at man ikke skulle gøre lige i starten. Nu ser vi lige tiden an, og han siger da, at føles lidt bedre. Der kan sørme hurtigt ske noget, så planer må ændres. Men alle gaver skal nok blive indkøbt i god tid inden jul.
I dag skal vi allerede tænde det andet lys. Her på Skrænten vil sætte os og nyde lyset og stilheden, og jeg ønsker jer alle en glædelig adventsdag.



søndag den 20. november 2016

Skriveblokering

Måske undres du over, at der ikke kommer nye indlæg her på bloggen. Det skyldes, at jeg må være ramt af en skriveblokering. Jeg elsker ellers at skrive, men for tiden skriver jeg slet ikke, hverken i min dagbog eller her på bloggen.  Siden Janne døde, har jeg ikke haft lyst til at skrive. Alle mine tanker bliver "inde i hovedet". Jeg gør mig rigtig mange tanker om både det ene og det andet, men de skrives ikke ned. Selv om jeg er omgivet af en masse dejlig mennesker, og min sorg jo slet ikke er noget at regne mod den sorg, Jannes familie er ramt af og som mange af mine tanker drejer sig om, ja så synes jeg sørme det er svært. 

tirsdag den 18. oktober 2016

Halloween

Når man har sorg i sinde, er det godt for mig at bruge mine hænder, så det har jeg gjort ved at forberede til halloween den 31. oktober.
Det er dog manden min, der har udhulet græskarret, som står uden for og byder velkommen.




fredag den 23. september 2016

Dejlige september

September viser sig virkelig fra sin allerdejligste side lige nu. Jeg glæder mig så meget over, at solen skinner. Det gør noget ved mit humør.
Den anden aften gik solen flot ned over Klejs Bakker, som jeg kalder det
Hvis en fotograf så dette billede, ville det få bundkarakter, men pyt, jeg vælger at bruge det alligevel. Det er taget fra min øverste terrasse, og flagstangen fylder, men jeg kan lige præcis genkalde mig de smukke farver ved denne solnedgang. Jeg kom såmænd også til at tænke på den brændende tornebusk. Det er ikke en tornebusk, men en trækrone.
I morges kiggede jeg ud af vinduet på øverste etage, og der ser jeg solen stå op
Det måtte også lige fastholdes, selv om jeg måtte op på vejen for at tage et billede. Fint nok, så fik jeg sagt godmorgen og udvekslet lidt med en af mine venner, der var på vej på arbejde. Sammen stod vi et øjeblik og nød den flotte morgenhimmel.
Men et kvarter efter, da jeg skulle afsted på min morgentur, regnede det. Ikke meget men nok til at blive lidt våd.
Ingen, der læser med her på min blok, kan vist være i tvivl om, at jeg elsker at være ude i naturen og følge dens gang. 
I går var det jævndøgn, hvilket jo betyder at dag og nat er lige lange. Det er mørkt nu, når jeg står op om morgenen, men heldigvis varer det kun 3 måneder, så vender det jo igen, og vi går mod lysere tider.
I skal også lige se, hvad jeg mødte den anden dag ude i haven




tirsdag den 20. september 2016

Æbler lyser rødt på træernes grene.

Jeg fik jo en del æbler til dekoration hos min søde nabo. - Og når jeg først har fundet "bindekassen" frem, så kan jeg næsten ikke stoppe igen. Så efter min morgengåtur og en cykeltur til Juelsminde, gik jeg ud og klippede nogle grene, så jeg kunne lave endnu en lille dekoration. Alt imedens jeg ikke kunne lade være med at tænke på teksten (og synge lidt) af denne sang: 
Æbler lyser rødt på træernes grene
høsten går ind.
Går igennem skoven ganske alene,
stille i sind.
Gyldne farver og sensommerbrise
fylder hjertet med vemodig musik
-går og nynner en sensommervise
fjernt fra byens larmende trafik.
Hvis du bliver nysgerrig efter at se hele teksten, står den i Højskolesangbogen som nr. 337.
I går havde jeg besøg af en veninde, som har været på Svalbard for at male. Det var rigtig interessant, at se, hvad der var kommet i hendes skitsebog. En skitsebog er simpelthen den bedste rejsekammerat man kan have, hvis man vil fastholde dejlige øjeblikke fra rejser. En mørk vinteraften kan jeg finde på, at hente min skitsebog frem fra f.eks. Mallorca, og straks er jeg tilbage i dejligt solskin og kan mærke, hvad jeg følte, da jeg gik ad bestemte stier oppe i bjergene. Eller sad og nød stilheden i klosterkirken.


fredag den 16. september 2016

Efterår - eller hvad?

Hvor har jeg forsømt min blok! Jeg havde de bedste intentioner om, at nu ville jeg begynde at skrive igen. Jeg har sørme heller ikke manglet lysten, men hvad min tid bliver af, kan jeg spørge mig selv om, når jeg om aftenen går til ro. Ofte har jeg tænkt - jeg nåede ikke meget i dag, men sikke en dejlig dag! - Og sådanne dejlige dage, siger jeg TAK for hver aften.
Da man første september så startede med at tale om efterår, tænkte jeg, det er da lige til at blive deprimeret af. Hvad er denne sommer blevet af ?  Selv om jeg elsker alle vores årstider, syntes jeg alligevel, det var for tidligt at tale om efterår. Heldigvis ville vejret da også andet end vise, at det nu var efterår. En sensommer, med dejlige temperaturer, som jeg virkelig har nydt.
Men efterår eller ej, så har jeg nydt at plukke brombær, selv om der ikke var så mange i år.
Hvert år nyder jeg også at plukke lyng, men det var jeg ved at gå glip af i år. Vi plejer at køre til Harrild Hede, og der var vi sidste weekend, men hvad viste øjet? At lyngen faktisk var afblomstret. Lidt fik jeg dog med hjem, så der er blevet bundet kranse
Der blev til 3 kranse og nogle buketter. 
Det eneste jeg har lært om at binde kranse er, hvad min mor viste og lærte os piger, når der i december skulle bindes adventskrans og kranse til kirkegården. Men jeg nyder at stå med det, og især i år, hvor vejret var, så det kunne foregå udendørs. Jeg tænker også tit på, at jeg gerne ville lære mere og blive bedre til det, men det tror jeg efterhånden ikke helt kommer til at ske.
For nogen tid siden var vi til frokost hos venner, der har en dejlig have. I haven stod et træ med de fineste små røde æbler. Jeg spurgte, hvad det var for æbler. Det vidste de ikke. Det var et selvsået træ. Jeg sagde, at de ville være rigtig fine til dekorationer. Det var også det, de blev brugt til. Der var mange, så jeg kunne da gerne få nogle, og så en dag kom der en hel lille spand fuld af de dejligste små æbler. De er blandt andet blevet brugt til
Så september, selv om de kalder det den første efterårsmåned, er nu dejlig.




søndag den 31. juli 2016

Tur langs havet

I dag var jeg træt, lidt rastløs og kunne ikke tage mig sammen til at lave noget. Efter frokost, hvor en formiddag nærmest var blevet sløset væk, vidste jeg pludselig, at jeg måtte ud at gå, så på med vandreskoene og afsted. Turen gik gennem Palsgaard Park ned til havet og langs det til Juelsminde. Det blev en længere tur, hvor naturen blev nydt i fulde drag. Jeg mødte ikke et menneske før jeg var næsten i Juelsminde.
I parken står der en masse fine træer. Jeg kom forbi et, som jeg syntes var særlig fin i dag.

Da jeg kom til Fruens badehus ærgrede det mig, at jeg ikke havde taget badetøj med, men det havde jeg altså ikke. Jeg har engang prøvet at hoppe i, selv om jeg ikke havde badedragt med, fordi jeg troede mig alene, men inden jeg kom op igen, var der kommet nogen på stranden, så det skal ikke gentages.
Vejret viste sig fra sin fine side. Selv om det flere gange så faretruende sort ud, holdt det tørvejr og solskin næsten hele vejen.
Regnjakken var for en sikkerhedsskyld pakket i rygsækken, men der blev ikke brug for den. 
Man møder mange ting på sin vej langs havet.
Da jeg stødte på denne sten, syntes jeg næsten, det lignede en nøgen, hovedløs dame. Det er måske endnu et tydeligt tegn på, at jeg har en livlig fantasi!
Jeg kommer forbi en lille sø, her svømmede et stolt svanepar omkring med 4 unger. Desværre kunne jeg ikke komme tæt på, da der var så sumpet, men jeg måtte lige se, om jeg ikke kunne fange dette sceneri
Man kan lige ane det stolte forældrepar.
Vandet var klart og fint det meste af vejen, men et enkelt sted, var det en masse grønt på hele stranden
Et stykke følger Kyststien samme rute, som jeg gik. Ved et skilt havde nogle kreative  "pyntet" lidt op.
Turen fra Juelsminde tilbage til Skrænten gik ad cykelstien. En dejlig tur.

 





Iskaffe og hæklehygge

Eftermiddagen i går blev tilbragt på terrassen. Jeg var simpelthen træt i går, men heldigvis ikke i hænderne, så hækle kunne jeg da.
Jeg havde set en opskrift på iskaffe. En sådan måtte jeg prøve. Og jeg siger det med det samme, den bliver jeg afhængig af.
Opskriften har jeg set på Valdemarsro.dk
Min iskaffe lavede jeg sådan:
2 tsk instant kaffe, rørt med 3 spsk kogende vand
1 1/2 tsk sukker
masser af isterninger
2 dl mælk - pisket til skum med stavblender.
Meget enkelt at lave, og rigtig dejlig at nyde.


lørdag den 30. juli 2016

Cykelkurv nu med pynt

Den anden dag, da der OGSÅ regnede, syntes jeg, cykelkurven kunne trænge til lidt pynt.
Som det tydeligt ses, blev det til nogle sommerfugle, dog ikke nær så flotte, som dem jeg har i haven lige for tiden. Der er vist også plads til lidt mere. Det bliver en anden dag, hvor det måske også regner!



Regn, regn og indehygge

Da jeg vågnede her til morgen, efter en nats ringe søvn, trommede regnen på vinduet. Det gjorde, at jeg slet ikke havde lyst til at stå op. Men jeg fik mig da taget sammen og forlod sengen lidt i 8.
Efter en dejlig morgenmad med nybagte boller, overvejer jeg nu, om jeg i det hele taget gider klæde mig på i dag, eller jeg bare skal sætte mig ind og hækle videre på mit projekt.
Projektet går ud på, at jeg vil hækle alle kludene i bogen "Hæklede klude fra A til Ø". Jeg er kun nået til I, så der er såmænd nok at gå i gang med.
1
Ind imellem har jeg nået at hækle grydelapper
Der er gang i hæklenålen lige for tiden. Men hold op, hvor jeg næsten ikke gad at hæfte alle enderne på de hvide/blå grydelapper. 
Nå jeg må vist hellere få mig taget sammen og se at komme i bad, inden jeg fatter hæklenålen. - Og det regner stadig her på Skrænten.

 


torsdag den 21. juli 2016

Skrænten-Alrø tur retur




I går tog vi en hurtig beslutning. Solen skinnede og så skulle cyklerne ud. Dagen før havde vi talt om Alrø. Der sejler en færge fra Snaptun (troede vi) til Alrø. Det viste sig så, at man skal via Hjarnø, og der skal bestilles billetter i forvejen, da der kun kan være 12 cykler med. Det kunne vi ikke nå, så klokken lidt over ti (efter min morgenvandring) startede vi ud. Vi var enige om, at cykle så langt vi nu syntes. Det blev så helt til Alrø. Da vi var kommet til øen, cyklede vi ud på spidsen. Vi vidste, at man kunne få nogle vældig store tarteletter, og det havde vi lyst til at prøve. Men ak, da vi nåede frem, var der kun åbent fredag/lørdag/søndag. Heldigvis var der et andet spisested, indrettet i en gammel kostald. Der var mange besøgende, men også plads til os. Vi fik serveret udenfor.
1
og hvem tror i der fik hvad? Dem, der kender os har ikke svært ved at vide det.
Efter at have nydt maden og naturen på Alrø, gik turen igen mod Skrænten. Da vi ikke havde lyst til at cykle på landevejen, hvor der et langt stykke ikke er cykelsti, gik det på små veje. Via Sondrup og en hel masse andre små landsbyer.  En smuk natur, som blev nydt.
Men skal jeg være ærlig, var jeg en smule træt, da vi nåede hjem, efter at have cyklet 102 km. Jeg troede også, at kroppen ville være mærket af det i dag, men det er ikke tilfældet, så jeg må alligevel være i en rimelig god form.



torsdag den 14. juli 2016

Endelig lidt sol

I går (onsdag) vågnede jeg tidligt ved, at solen skinnede ind gennem vinduet. Jeg troede næsten ikke mine egne øjne, men det var rigtigt. Jeg nåede lige at tænke ærgerligt, at vi skal til frokost for at fejre en 70 års fødselsdag, for ellers var det den dag, cyklerne skulle have fået lov at 'strække ud'. Men dejligt er det jo, at nogen synes, vi må være med til at fejre det, at blive 70 år.
Flaget blev hejst, og hvor er dannebrog flot i solskin. Det blev da også bemærket, at vi havde hejst flaget for fødselaren.
Morgenturen blev nydt. Vandet skinnede så flot op mod den blå himmel. Ude på vandet lå et stort skib og pyntede i billedet.
Samværet med dejlige mennesker blev nydt.
Men tilbage på Skrænten, var jeg ikke længe om at skifte tøj og finde cyklen frem - og så afsted. Først gik turen ned til havnen i Snaptun. Hver gang jeg er på de kanter, nyder jeg synet af de fine sten, som står ved ind- og udkørslen dertil
1
Lige nu, hvor det igen regner, synes jeg alting er skønnere i solskin.
I går var jeg også i gang med at lægge planer for i dag, hvis solen stadig ville tilsmile os, men det kunne jeg have sparet, da jeg til morgen kunne konstatere, at det igen er en overskyet og regnfuld dag med bare 14 grader. 
Heldigvis har jeg da en masse dejlige ting, som kan ordnes indendørs, så jeg skal slet ikke klage!!!


fredag den 8. juli 2016

Juelsminde - Tour de France

Hvis du planlægger et besøg i Juelsminde i sommer, er det måske i weekenden du skal gøre det. Her sker der nemlig rigtig meget. Byen har pyntet sig for dig og alle andre, der kommer på besøg. Du kan måske også "risikere" at komme i fjernsynet. TV2's Tour de France studie besøger og sender fra Juelsminde, ligesom vejrudsendelsen kl. 18.25 også sendes fra Juelsminde.
Jeg er virkelig imponeret over, hvor fint der er pyntet op. I morges skulle jeg ned og have benzin på bilen og tog lige et par billeder.
Står ved indkørslerne til byen Juelsminde.
1
Jeg er imponeret over hvilke kræfter, der er lagt i udsmykningen af den enkelte cykel. Se bare her.
-Og det er ikke bare 10 cykler, der er opstillet. Det er MANGE. 
Hvis du har planer om at besøger byen, så vær opmærksom på, at hovedgaden, Odelsgade, og havnen er spærret af fra kl. 10-18.





onsdag den 6. juli 2016

Hækklipning

Så er hækken klippet. I min barndom skulle hækkene være klippet inden Sct. Hans, men det mener manden min nu ikke, for så skal den klippes to gange om året. I dag kom den mand, der de seneste år har hjulpet os med at klippe vores LANGE hæk.
Det skal retfærdigvis siges, at vejret har været en forhindring.  Det har jo regnet og regnet og regnet og stormet. I dag er det tørvejr, men stærk blæst. Sidste år var manden min ikke hjemme, da den blev klippet, så da samlede jeg det afklippede sammen, og det var da lidt hårdt. Så i år valgte jeg, at køre ud for at handle og overlade opsamlingen til manden. Han er nu så brugt, at vi er enige om, at i morgen bliver det sikkert igen godt vejr, så klarer vi sammen resten. Da vi var unge og plantede hækken, rundt om hele grunden (hjørnegrund), tænkte ingen af os på, at det en dag kunne blive vanskeligt for os at klare, at klippe den hæk, men sådan er der jo så meget, man lærer med alderen.
Jeg købte en stor pose mandler (hans yndlings slik) med hjem til ham.
Regnen og stormen har været hård ved haven. Der er mange af blomsterne, der har måttet bukke hovederne.
1


tirsdag den 5. juli 2016

Gaver

En del af tiden, medens jeg var på højskole, var mand og datter i London. Og hvor var de betænksomme. De hjembragte gaver til mig, som virkelig glæder mit hjerte. 2 ikonbøger og en bog om Tate Modern Museum. Jeg har besøgt  Tate Museet, men aldrig Tate Modern Museum, og vil rigtig gerne se det. De kunne fortælle, at der kom en udstilling med Georgia O'Keeffes billeder, så måske skal det være der, besøget skal være. Jeg finder nemlig hendes billeder utrolig smukke.
1
Dette hjerte skal op på mit kreative rum, og til sin tid pynte på juletræet. 
TAK til jer begge. Jeg tror i ved, hvor meget det betyder for mig.

Ikonkursus på Vestjyllands Højskole

Jeg har været på et 14 dages ikonkursus på Vestjyllands Højskole. Og hold da op, hvor har jeg lært meget. Læreren var Inger Larsen-Ledet. En rigtig dygtig lærer. De fleste deltagere kendte hinanden fra tidligere kurser. Et par af deltagerne var selv undervisere på andre ikonhold. Et par stykker havde 10-års jubilæum på kursus hos Inger Larsen-Ledet. Når man kommer rejsende fra hele landet, og ovenikøbet gør det i 10 år, viser det vist noget om, hvor dygtig lærere er.
Jeg fik en ikon repareret og færdig. Egentlig havde jeg opgivet den, da jeg selv har forsøgt at lægge guld på, hvilket absolut ikke gik godt. Jeg havde taget den med, nok med et lille håb om, at den kunne reddes. Det kunne den heldigvis. Jeg måtte skrabe det ansigt, jeg havde lavet, helt væk og begynde forfra. Glorien blev repareret med guldpulver opløst i lak (helt nyt for mig, at man kan det). Men se lige, hvad der kom ud af det
Eftersom den havde været på vej ud, blev jeg bare så glad for det endelige resultat.
Selv om kurset varede 14 dage, vil mange nok synes, at det ikke var meget, jeg nåede, men jeg må bare sige, at jeg arbejdede meget målrettet i den tid, jeg var der.
Jeg havde "gang " i to ikoner. Det troede jeg ikke, jeg skulle prøve, men det viste sig, at være en god disposition. Når den ene skulle tørre, kunne jeg arbejde på den anden. Men jeg blev langtfra færdig med nogen af dem.
Jeg håber, at jeg nu har lært så meget, at jeg kan arbejde videre med dem hjemme hos mig selv. Flere af deltagerne havde nu også ikoner med, som var påbegyndt på kurset sidste år, så hvis jeg ikke føler, jeg kan selv, må jeg måske melde mig til næste års kursus. De fleste deltagere lod sig også skrive op til kursus i 2017, men jeg kan slet ikke tænke så langt frem.
Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal mene om selve højskoleopholdet. Det skal siges, at jeg ikke boede på højskolen, men i mit sommerhus, som ikke ligger mere en 20 min. bilkørsel fra skolen. Det var dejligt for mig, at bo hjemme. Når jeg kom hjem om aftenen, kunne jeg gå en tur, og nogle dage se en pragtfuld solnedgang over Vesterhavet.
Maden på skolen er økologisk og så veltilberedt, at den i hvert fald skal have mange stjerner. Men sang og foredrag, var bestemt ikke noget at skrive hjem om, så jeg skriver heller ikke om det her.
Men TAK til læreren og alle deltagerne på holdet, for at udvise tålmodighed med en ny elev på holdet.



lørdag den 30. april 2016

Morgenvandring.

Nå morgen var det måske ikke helt! Men efter morgenmaden klædte vi (manden og jeg) os på til en lidt længere vandretur. Den gik gennem skoven ved Palsgaard, ned til "Fruens badehus", langs havet op over markerne, tilbage via Palsgaard Park og hjem. En dejlig tur, hvor håret blev luftet godt igennem.
Bøgen er sprunget ud. Det varsler, at vores søde, dejlige datter snart har fødselsdag. Lige siden hun blev født den 4. maj, har vi fulgt nøje med, om den nu nåede at springe ud, så vi kunne pynte til fødselsdagen med nyudsprungne bøgegrene.

Overalt i Palsgaard parken står løgplanter lige nu i fuldt flor. Det er et pragtfuldt syn, så hvis du er på de kanter, så smut forbi og nyd det enestående syn.



Broderi på sten

Ja, det lyder da sjovt - og det er det også!
Det er helt sikkert noget, jeg vil 'gøre mere i'. Jeg er allerede godt i gang med andre projekter. Tak til Inger, fordi hun ville lære mig det.



søndag den 17. april 2016

stilhed på bloggen

Ja, jeg har været fraværende i længere tid. Det er der forklaring på. En af dem er, at jeg har fået installeret den nyeste udgave på PC-eren. Herefter var der næsten intet, der fungerede.  Jeg kunne slet ikke få gang i Pc-eren, og dermed komme ind på programmerne. TRÆLS, TRÆLS og træls har det været. Nu fungerer en del da. Et af problemerne var dropboksen. Det var tilsyneladende et kendt problem. Den skulle afinstalleres og geninstalleres - som om det er noget alm. brugere har forstand på! Billedprogrammet kan jeg heller ikke få til at fungere, og da jeg ikke synes, der er ret meget ved en side, hvor der ikke kan sættes billeder ind, vælgere jeg at indstille, indtil jeg har fået det i gang.
Men der er også andre årsager til stilheden. Jeg prøver at begrænse nogle af mine opgaver. Jeg har gennem længere tid tabt ret meget hår, og da det blev helt galt med større bare pletter, måtte jeg søge prof. bistand, og det klare svar var, at det  helt tydeligt var stressrelateret. Det forstår jeg ikke, men det har bevirket, at jeg tænker meget over, hvordan min hverdag er. Så indtil tingene har bedret sig, vil der være stille her på siden. Men jeg holder meget af at skrive, så det er helt sikkert, jeg kommer igen, så snart det er muligt.

søndag den 20. marts 2016

SOS = Stribet Olmer Strik

I går var jeg til åbning af udstilling på Blicher Museet i Thorning, hvor mine bekendte udstiller strik.
Her er hvad museet skriver på deres hjemmeside "En lille gruppe håndstrikkere (GEM’erne, som er Garn Elskende Mesdames) går gerne i ”gemmerne” på nogle af landets kulturhistoriske museer for at finde inspiration til, hvordan man kan omsætte den tekstile kulturarv til nyt for at sætte fokus på de gamle tings kvaliteter. Man skal – og kan heller ikke – kopiere fortidens genstande, for de vil ikke kunne fungere i moderne menneskers liv. I stedet er ønsket at skabe opmærksomhed på de gamle tekstilers kvaliteter ved at omsætte elementer fra dem til nutidens ”moderne” håndværk: strikningen.
I dette tilfælde sættes således fokus på de stribemønstre, som olmerdugsdynerne og -bolstrene har, og stribemønstrene omsættes til elementer i nyt håndstrik, der viser, at gammelt kan inspirere til nyt, og at ét håndværk kan inspirere til udtryk i et andet."
Her er bare et lille udpluk af de udstillede ting. Så interesserer du dig for strik, bør du besøge udstillingen.